İstenmeyen penis resimlerine son verecek uygulama geliştirildi!

Özel mesaj (DM) kutusunda istenmeyen penis resimlerine son verecek uygulama geliştirildi. Geliştirme sırasında kullanıcılardan penis resmi göndermeleri istendi. Başarı oranı yüzde 99

“Safe DM” adlı eklenti binlerce erkekten çıplak fotoğrafları kullanan Kelsey Bressler adlı bir yazılımcı tarafından geliştirildi.

Medya şirketlerinin kullanıcıları siber teşhirciliğe karşı korumak için daha fazla çaba harcaması gerektiğini belirten Bressler, uygulamayı diğer sosyal medya platformlarına da entegre etmek için görüşmeler yaptığını söyledi.

blank

Bressler, BBC’ye “Bu programı bir erkekten çıplak fotoğraf aldıktan sonra geliştirmeye karar verdim” dedi. Bressler penis fotoğraflarını tespit eden yapay zeka programı için Eylül’de Twitter kullanıcılarından penis fotoğraflarını göndermelerini istemişti.

Bu çağrının ardından 4 binden fazla fotoğraf gönderildi. Safe DM, ekibi filtrenin yüzde 99 başarı oranıyla çalıştığını savunuyor. Bu programı kullanmak isteyenlerin Safe DM’yi eklemesi ve eklentiye mesajlarına erişim izni vermesi gerekiyor.

Bressler yapay zekanın yalnızca istenmeyen fotoğraflara baktığını ve mesaj kutusundaki yazışmaları okumadığını söylüyor. Eklenti bir penis fotoğrafı tespit ettiğinde mesajlaşmanın iki tarafına da uygunsuz bir içerik tespit edildiği ve silindiği yönünde bir bildirim gönderiyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin 2017’de yaptığı bir kamuoyu araştırması, 18-29 yaş arası kadınların yüzde 53’ünün istenmeyen uygunsuz fotoğraflar aldıklarını gösteriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.