İŞTE! Yüze buz sürmenin faydaları

Her evin buzdolaplarında yüz güzelliğini ortaya çıkarmak için doğal bir yöntem temin edilmekte. Neyden bahsedildiğinini hemen anladınız değil mi? Yazın ve kışın el altında bulunan buzdan bahsedilmekte tabiki.

Buzun saymakla bitmeyen öyle faydaları var ki…. En kolay En ucuz ve en kolay cilt germe yöntemi neler? Yüze buz sürmek cilde faydalı mı? Yüze buz sürmenin faydaları merak edilmekte. Yüze buz sürülmesiyle birlikte yüzdeki solgunluğu giderir, cilt ürünlerinin etkisini arttırır, kırışıklıkları giderir.

 

blank

Yüze buz sürmenin faydaları neler?

Yoğun bir günün ardından yüzü buz ile ovalamak cilde olağanüstü derecede canlandırıcı etki yapabilir. Gün içerisinde yaşadığınız stres yüzünüzde ve cildinizde etkili oluyorsa, buz bu etkiyi gidermede yardımcı olabilir. Yüzünüze doğru kan dolaşımını artırır ve cildinize ışıltı katar. Kalınmış bir gece gözlerinize mi yansıyor? Biraz yeşil çay demleyin ve bunu buz kalıplarında dondurun. Bu küpleri şiş gözlerinizi yatıştırmak için kullanabilirsiniz. Buz, acı verici güneş yanıkları için de çözüm sunar. Suya kattığınız aleo vera jeli buz kalıplarında dondurun ve sonrasında etkilenmiş bölgelere uygulayın. İnanılmaz bir rahatlama hissedeceksiniz. Ama bir dahaki sefere yeterince koruyucu kullandığınıza emin olun.

Su ile seyreltilmiş portakal suyunu dondurun ve sonra birkaç dakika boyunca bu küpleri yüzünüze sürün. Yüzünüz için bir temizleyici görevi de görecek bu buzlar, cildinizde sağlıklı ve doğal bir ışıltıya sebep olacak. Yüze buz sürdüğünüzde bu ciltteki yağ üretiminin azalmasını sağlayacaktır. Bu da sivilcelerin ortaya çıkmalarını azaltır. Ayrıca bu uygulama sivilce kaynaklı şişliklerin iyileştirilmesinde de oldukça işe yaramaktadır. Eğer çatlamış dudaklara sahipseniz onlara buz küpleri uygulayabilirsiniz. Bu uygulama dudaklardaki iltihabı azaltmada yardımcı olabilmektedir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.