İŞTE! Video çekebilen göz lensi

Ünlü firmanın sır gibi sakladığı “inanılmaz” ürünü, patent başvurusu ile ortaya çıktı.

Son dönemlerde açıkladığı peş peşe zararlara rağmen Sony hala teknolojik atılımlar yapmaya devam ediyor.

Lens gibi göze takılabilecek olan kameranın patentini alan firma, kişilerin cihazı göz hareketleriyle kontrol etmesine olanak sağlayacak. Göz hareketleriyle kamerayı açıp kapayabilecek, video kayıt edip izleyebilecek; hatta ileri veya geri sarabileceğiz.

Japon mühendisler ve bilim insanlarının ortak çalışması sonucu ortaya çıkan bu ürün kablosuz iletişimi sayesinde görüntüleri farklı bir aygıtta depolanmasına da izin verecek.

blank

Özel hayatı ve güvenliği tamamen ortadan kaldıracak olan cihaz, bu yönüyle büyük eleştiri alsa da bu alanda ilk çalışma yapan firma Sony değil. Geçtiğimiz aylarda Samsung da kendi telefonlarıyla birlikte çalışacak bir lens patenti başvurusu yapmıştı.

Çıkış tarihi, fiyatı ve kullanım alanları hakkında resmi bir açıklama yapmayan Sony‘in teknoloji sahasından çekilmediğini hatta yeni atılımlar yaparak alanı terk etmek istemediğini görüyoruz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.