İŞTE! Vatan Şaşmaz’ın hayatı ve son röportajı

Ekranların sevilen yüzü Vatan Şaşmaz dün akşam saatlerinde eski sevgilisi tarafından otel odasında kurşunlaranarak öldürüldü. Şaşmaz’ın ölümündeki detaylar bir bir ortaya çıkarken olayın gizemli boyutları da çözülüyor. Bunun yanında birçok kişi ekranların sevilen yüzü Vatan Şaşmaz’ın hayat hikayesini merak ediyor.

‘Oğlumun bir gün başarılı ve ünlü olacağını, onu tüm Türkiye’nin tanıyacağını biliyordum. İçime doğmuştu. Bu yüzden onu iyi yetiştirmem gerekiyordu. Adam gibi adam olmalıydı.”

Bu sözler, Vatan Şaşmaz’ın annesi Safiye Hanım’a ait…Vatan Şaşmaz’ ve annesi 2005’te ‘Ailem ve ben’e verdiği röportajda birbirinden çarpıcı açıklamalar yapmıştı.

İŞTE O RÖPORTAJ:

Atv’de yayınlanan ‘Özel Hat ve Sabah Keyfi’nin sunucusu, ‘Öteki Yüzüm Gri’ kitabının yazarı ve ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinin Engin’i Vatan Şaşmaz’ın annesi Safiye hanım, bazen evdeki telefonların hiç susmadığını ve Vatan’ın hayranlarının sürekli kendisine oğlunu anlattırdıklarını söylüyor:

“Şehirlerarası bile arayıp Vatan’ı ne kadar çok sevdiklerini anlatıyorlar. Bunlar da beni çok mutlu ediyor tabii.”

GERÇEK İSMİ VATANSEVER’Dİ

8 Ocak 1974 İstanbul doğumlu olan Vatan Şaşmaz, Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir hastanede doğduğu için annesi ona bu ismi vermiş:

“Ben biraz milliyetçiyimdir, bu nedenle oğluma bu ismi uygun gördüm. Aslında ismi ‘Vatansever’, ama artık hepimiz ona ‘Vatan’ diyoruz.

”İŞİM KARAKTERİME UYMUYORDU”

Şehremini Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi’nde İşletme okuyan Vatan, okul yıllarında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı’nda fotomodellik yapmış, reklam filmlerinde, video kliplerde rol almış ve bazı katalog çekimlerine katılmış:

“Okuldan mezun olduktan sonra, eğitimim gereği 1 – 2 yıl borsada çalıştım. İşimi çok seviyordum, ama maalesef karakterime uymuyordu. Bir şeyler yaratmak ve insanlarla iletişim kurmak istedim. İlk önce ekranın karşısına çıkmayı düşünmüyordum. Yapımcı veya yönetmen olmak istiyordum. Bir proje hazırladım ve bunu Kanal 6’ya sundum. ‘Sponsor gerekiyor’ dediler, gittim sponsor buldum ve nihayet ‘Erkekler Kulübü’ programıyla 1998 yılında televizyona başladım. Programı ben yazdım, hazırladım ve sundum. Sonra deprem oldu ve altı saatlik yayınlarla deprem programı yaptım. Benim için inanılmaz bir canlı yayın tecrübesi oldu. Daha sonra ‘İş Dünyası’ programını sundum. Kısacası Kanal 6’da iyice piştim” diyen Vatan, daha sonra ‘Sabah Keyfi’ni sunmak için atv’den teklif almış. Teklifi kabul edip programa başlamış. Bir süre sonra da bir partneri olacağını öğrenmiş. ‘İşte o zaman Melike Öcalan’la tanıştım. Daha ilk görüşte birbirimize ısındık, stüdyoya girdik jeneriği çektik ve ertesi gün programı sunmaya başladık.”

blank

”MARKA OLMAK İSTİYORUM”

Bu kadar yoğun temponun içerisinde kendine vakit ayırmaya çalışsa da, bunu pek başaramadığını belirten Vatan, en büyük tutkusunun dalmak olduğunu ve fırsat buldukça da bunu gerçekleştirdiğini söylüyor:

“İşe başladığım ilk zamanlar ‘Vatan Şaşmaz’ diye bir marka yaratmak istediğimi anladım. İşletme mezunu olduğum için ürün – müşteri ilişkisini çok iyi biliyorum. Çok sorumluluk isteyen bir iş yapıyorum ve bunu da mümkün olduğunca iyi yapmaya çalışıyorum. Bazı zamanlar günde 18 saat çalıştığım oluyor. Böyle dönemlerde evi otel gibi kullanıyorum. Gelip yatıyorum ve sabah kalkıp tekrar gidiyorum. Ama boş vakitlerim olduğunda, çoğunu evde geçiriyorum. Çok evcimen bir insanım. Yemek yiyorum, evde film seyrediyor veya Playstation oynuyorum. Evde düşünmeyi de çok seviyorum. Eğer bugün başarılıysam, birçoğunu evimde kendimle kalıp düşünerek kazanmışımdır. Çok enerji gerektiren bir iş yaptığım için, benden birçok şey alıp götürüyor. Bu nedenle sakinlik istiyorum. Bunun için gittim kendime loş ışık veren bir lamba bile aldım.”

Vatan dışarıda olduğu zamanlar eve gelene kadar beklediğini ve uyumadığını söyleyen Safiye Hanım, oğlunun her zaman hayırlısıyla eve dönmesi için sürekli dua ettiğini de itiraf ediyor

Vatan kendini titiz bir insan olarak tanımlıyor:

”ÇOK TİTİZ BİR İNSANIM”

Vatan kendini titiz bir insan olarak tanımlıyor:

“Biri bana başarımın sırrını sormuştu, ben de başarımı her işe burnumu sokmaya borçlu olduğumu söylemiştim. Bu doğru! Mesela evde bir şeyin yerinin değişmesini istiyorsam, bunu anneme söylerim ve yapmasını isterim. Eğer geldiğimde öyle değilse, o hale getiririm. Fatura ödemeleri gibi şeylerin zamanında yapılmasını isterim. Her şeyimle de annem ilgilenir.”

Oğlunun en çok beslenme alışkanlığından şikayetçi olduğunu belirten Safiye hanım, Vatan’ın asitli içecekler tüketmesine çok karşı.

“Meyve çayları içsin, sağlıklı beslensin istiyorum. Ama o kızarmış yiyecekleri daha çok seviyor ve Amerikan tarzı beslenmeyi tercih ediyor. Bakalım eşine de aynısını yapacak mı?”

Kız arkadaşlarını annesiyle tanıştırdığını söyleyen Vatan, evliliğe çok sıcak baktığını, fakat korktuğunu itiraf ediyor:

“Elbette ben de evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorum, ama bunu doğru zamanda, doğru yerde ve doğru kişiyle yapmak istiyorum. Hayatının geri kalan kısmını geçireceğin kişiyi iyi seçmen gerekiyor.”

Safiye hanım evlenmek için henüz Vatan’ın yaşını küçük buluyor, ama onu etkilemek istemediğini de belirtiyor:

“Evlenince bir hayat mücadalesi içerisine girecek. Bunun için hazır olmalı. Beni biriyle tanıştırdığında fikrimi söylüyorum, artılarını ve eksilerini gösteriyorum, ama karışmıyorum.”

”SEVMEK KATLANMAK DEMEKTİR”

Yaşadığı her ilişkiye ciddi bir gözle bakan Vatan, hayatında biri olup olmadığı sorusuna da sadece gülümseyerek cevap veriyor:

“Sevmek fedakarlık ve katlanmak demektir. Hayatıma girecek insanın da böyle biri olmasını istiyorum” diyor.

‘BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN ANNEM”

Vatan Şaşmaz geçen Haziran ayında sosyal medya hesabında Babalar Günü’nde annesinin bu fotoğrafını paylaşıp altına ”Babalar Günü’n kutlu olsun benim canım annem” notunu düşmüş.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.