İşte ‘UFO’ları’ vurmanın maliyeti! ABD basını duyurdu!

ABD basınına konuşan savunma yetkilileri, Pentagon’un bu ayın başlarında ABD ve Kanada hava sahasında tespit edilen üç gizemli nesneyi düşürmek için 1,5 milyon dolardan fazla para harcadığını söyledi.

Bu ayın başlarında Çin’e ait ‘casus balon’la başlayan gizemli nesne krizi, üç tanımlanamayan cisimle devam etti. Wall Street Journal’a konuşan ABD’li yetkililer, üç gizemli nesneyi düşürmek için 1,5 milyon dolardan fazla para harcandığını belirtti.

Gazetede yayınlanan bir haberde harcandığı belirtilen 1,5 milyon dolar, Alaska, Huron Gölü ve Kanada’nın Yukon bölgesi üzerindeki ‘UFO’ları’ vurmak için kullanılan dört AIM-9X Sidewinder füzesinin maliyetini kapsarken, ABD güçleri, vurulan cisimlerin enkazlarını arıyor.

PEKİN SUÇLAMALARI REDDEDİYOR
Kriz, ocak ayı sonlarında Çin’e ait bir balonun ABD hava sahasına girdikten sonra ABD savaş uçağı tarafından düşürülmesinin ardından geldi. Washington, balonun casusluk için kullanıldığında ısrar ederken, Pekin balonun meteorolojik verileri toplamak için kullanıldığını ve kazara rotasından saptığını savunarak suçlamayı reddetti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.