İŞTE! Twitter’ın hazırladığı değişiklikler

Kurulduğu günden bu yana 140 karakter sınırlamasına sadık kalan Twitter, önümüzdeki aylarda devreye girecek yeni güncellemeyle birlikte karakter sınırlamasını esneteceğini duyurdu. Artık tweetlere eklenen bağlantılar ve kullanıcı adları 140 karaktere dâhil olmayacak.

Twitter’ın karakter sınırlamasını esneteceğine dair haberler geçtiğimiz hafta karşımıza çıkmaya başlamıştı. Bu haberlerin şirket tarafından doğrulanması fazla zaman almadı ve 140 karakter limitinin kullanımında değişiklik yapılacağı resmen duyuruldu.

Bundan böyle Tweet’lere yapılan fotoğraflar veya videolar gibi eklemeler karakterleri tüketmeyecek.

Tweet’lere yanıt verirken koyulan @kullanıcıadı da harf sınırını düşürmeyecek. Herkes kendi yazdıklarını Retweet edip alıntılayabilecek. @kullanıcıadı ile attığınız her Tweet tüm kullanıcılarınız tarafından da görülecek.

İşte Twitter’ın hazırladığı değişiklikler:

Yanıtlar: Herhangi bir Tweet’e yanıt yazarken, @kullanıcıadı ifadesi artık 140 karakter sınırı içinde yer almayacak.

Medya ekleri: Fotoğraf, GIF, video ve anket ya da alıntı Tweet gibi ekleri Tweet’lere yerleştirildiğinde, bu ekler artık Tweet’lerin karakter sınırında yer almayacak.

Kendi Tweet’lerinizi retweet edin ve alıntılayın: Daha önce attığınız Tweet’leriniz için Retweet butonunu devreye giriyor. Bu sayede daha önceki Tweet’leriniz hakkında yeni bir düşüncenizi paylaşmak istediğinizde ya da Tweet’inizin gözden kaçtığını düşündüğünüzde Retweet edip alıntılayabileceksiniz.

Twitter’ın karakter sınırında yaptığı bu esnetme önümüzdeki aylarda devreye girecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.