İŞTE! Türkiye’nin sinema alışkanlıkları ve medya karnesi

Türkiye’de sinemaya gitme alışkanlığı her geçen yıl artarken geçtiğimiz yıl 71 milyonun üzerinde sinema bileti satıldı. Sinema hasılatının 870 milyonu aştığı ülkemizde, en çok izlenen ilk 10 filmin 7’sini yerli yapımlar oluşturdu.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, Türkiye’nin sinema alışkanlıklarını ve sinemanın medya karnesini inceledi. Ajans Press’in Özel Sinema kulübü Sinemia’dan elde ettiği verilere göre, erkeklerin kadınlara oranla 1,5 kat daha fazla sinemaya gittiği belirlenirken, sinemaya en sık gidenler 16 yaş üstü öğrenciler ve genç çalışanlar olarak kayıtlara geçti.30’lu yaşların sonuna doğru sinemaya gitme sıklığı azalırken, 50’li yaşlarla birlikte bu alışkanlığın tekrar artışa geçtiği belirlendi.

Gece seanslarını ise yüzde 83 oranında erkekler tercih ediyor. Öğrencilerin tercihleri arasında 14.00-17.00 seansları başı çekerken, 28-30 yaş aralığında çalışanlar mesai saatlerine paralel olarak daha çok 18.00’den sonrasını tercih ediyor.

SİNEMAYA EN SIK GİDEN DİYARBAKIRLILAR

2017 yılında sinemaya gitme sıklığı açısından Diyarbakır şehri ilk sırada yer aldı. Diyarbakır’ı sırasıyla Erzurum, İzmir, Ankara ve İstanbul takip etti. Türkiye’de en az sinemaya giden il ise Kütahya olarak belirlendi. Diyarbakırlıların sinemaya gitme sıklığı, en az sinemaya giden Kütahyalıların 6,5, İstanbulluların ise 1,5 katı oldu.

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasına göre, geçtiğimiz yıl sinema ile ilgili medyaya 77 bin 693 haberin yansıdığı belirlendi.2016 yılında 62 bin 266 olan haber çıkışının geçtiğimiz yıl bu denli artması, halkın yanı sıra medyanın da kültür sanat başlıklarında sinemayı daha çok gündemine taşıdığının bir göstergesi oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.