İŞTE! Türkiye’de mutluluğun formülü

Yapılan bir araştırmada Türkiye’de mutluluğun formülü genç yaşta evlenme, çocuk ve iş sahibi olmak olduğu ortaya çıktı. İşte araştırmanın diğer sonuçları…

CURIOCITY Araştırma ve Danışmanlık Şirketinin yaptığı bir araştırma sonucunda Türkiye’de Mutluluk’un formülünün ne olduğu ortaya çıktı. Anket sonuçlarına göre ülkemizde mutluluk Genç, evli, çocuklu ve iş sahibi olmak” olduğu ortaya çıkarıldı.

Yaş sınırı 30 olanlarda ise mutluluğun sırrı sağlıktır. Türkiye’de kadınlara erkeklere göre daha fazla mutsuzdur. Ayrıca genç erkekler parasız ve işsiz kaldıklarında daha çok mutsuz oldukları tespit edildi.

Türkiye’de 25 ve 39 yaş arasında olanlar diğer kesimlere göre daha fazla mutludur. 15 yaşındaki kız ve erkekler eşit oranda mutlu oldukları ortaya çıkarıldı. Bekar olanların yüzde 46 altısı mutsuz evli olanların yüzde 59 ise ise mutlu olduklarını söylüyor.

18-19 yaşındakiler ise mutluluğun aşk olduğunu belirtiyor. Yani araştırma sonucunun genli şöyledir. Gençlere göre mutluluk para ve aşktadır. Orta yaş kesime göre mutluluk sağlıktadır. Kadın ve erkek ayrımında ise kadın kolay kolay mutlu olmaz erkekler mutluluğu çok önemsemez.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.