İŞTE! Skandala sebep olan o isim

Oscar Ödül Töreni sonrası gözler, yanlış zarf skandalının sorumlusu olarak açıklanan Brian Cullinan’a çevrildi.

83 yıldır Oscar törenlerindeki oylama sürecini yöneten uluslararası denetim, danışmanlık ve vergi hizmetleri firması PricewaterhouseCoopers (PwC), son organizasyonda zarfları karıştıran kişinin, şirketin deneyimli çalışanlarından Cullinan olduğunu açıkladı.

PwC’den yapılan açıklamada, “Cullinan, En İyi Film Ödülü zarfı yerine, yanlışlıkla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün yedek zarfını Warren Beatty ve Faye Dunaway’a verdi” denildi.

Aslında Moonlight filmine verilmesi gereken ödülün sahibini duyurmak için Dunaway ile birlikte sahneye çıkan ünlü aktör Beatty de dün neden yanlış ismi açıkladıklarını şöyle izah etmişti: “Bize verilen zarfın içindeki kartta, ‘Emma Stone – La La Land’ yazıyordu… İşte bu yüzden Faye’e ve size baktım. Komik olmaya çalışmıyordum.”

PwC yapılan hatanın tüm sorumluluğunun kendilerinde olduğunu duyurarak, La La Land ve Moonlight filmlerinin ekiplerinden özür diledi. Şirketin açıklamasında ayrıca, “Warren Beatty, Faye Dunaway, sunucu Jimmy Kimmel, yayıncı kanal ABC ve Akademi’den içtenlikle özür diliyoruz. Dün geceki hatada hiçbirinin suçu yok” denildi.

Zarfları karıştıran 56 yaşındaki Cullinan’ın 32 yıldır PwC’de çalıştığı bildirildi. Dört yıldır Oscar organizasyonlarında görev alan Cullinan’ın, zarf karışıklığından dakikalar önce, La La Land filminin En İyi Kadın Oyuncu ödülü alan oyuncusu Emma Stone’un kuliste fotoğrafını çekip Twitter’da paylaştığı ortaya çıktı. Cullinan, skandal sonrası bu paylaşımını Twitter’dan sildi.

Gece boyunca ünlü isimlerle çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaştığı anlaşılan Cullinan, skandalın patlak vermesinin ardından, asıl görevini yapmak yerine “bu işlerle uğraştığı için” topa tutuldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.