İŞTE! Sigarayı bıraktıran yiyecekler!

Uzmanlar, sigara bağımlıları için nikotin isteğini azaltacak mucizevi sebze ve meyveleri açıkladı.

Vücudu nikotinden ve toksinlerden arındıran, bronşları temizleyen, stresi azaltan ve yatıştırıcı etki gösteren bu besinler arasında, her mutfakta bulunan basit öneriler de yer alıyor.

Nane ve tere: İçerdiği mentol ile nikotin ihtiyacını nane bastırıyor. Tere ise bronşları temizleyerek, solunum ve dolaşım sistemlerini destekliyor.

Portakal, mandalina ve greyfurt: Antioksidan etki gösteriyor, C vitaminiyle vücudunuzun sigaraya olan ihtiyacını azaltıyor.

Yulaf ezmesi ve yabani yulaf: Suda bekletilmiş yulaf, nikotin bağımlılığını azaltıyor.

Domates ve muz: İçerdiği likopen ile domates antioksidan etki yaratıyor. Muz ise potasyum ve B vitaminiyle bağımlılığı azaltmaya destek oluyor.

Acı biber: Dumanda bulunan kimyasal maddelerin zararlarına karşı solunum sistemini duyarsızlaştırıyor.

Elma: Düzenli tüketildiğinde akciğer fonksiyonlarını arttırarak, vücudun nikotinden daha hızlı temizlenmesini sağlıyor.

Bulgur, yulaf, mercimek gibi tam tahıllar: E vitamini sayesinde akciğerlerinizi destekliyor, kandaki nikotin oranını azaltıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.