İŞTE! Sanal şiddetin en yaygın olduğu ülkeler

2018 yılı itibarıyla sanal şiddetin en yaygın olduğu ülkeler açıklanırken, Hindistan’ın yüzde 37 oranıyla bu listenin en başına yerleştiği görüldü. Türkiye’deki sanal şiddet oranı ise yüzde 19 olarak kaydedildi.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, ülkelerdeki sanal şiddeti konu alan araştırmayı inceledi. PRNet’in Statista verilerinin yanı sıra medya yansımalarından da derlediği bilgilere göre, 2018 yılı itibarıyla sanal şiddetin en yaygın olduğu ülke yüzde 37 oranıyla Hindistan olarak görüldü. Türkiye ise bu listenin ilk sıralarında yer alırken, sanal şiddetin yaygınlığında yüzde 19 orana sahip oldu. Buna karşın sanal şiddetin en düşük olduğu ülke Japonya olarak belirlendi. Bu bağlamda Japonya’yı takip eden ülke ise yüzde 9 oranıyla Fransa oldu.

150 BİN’İN ÜZERİNDE HABER

PRNet ve Ajans Press’in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde yazılı basına yansıyan haber adetleri ve haber başlıkları belli oldu. Araştırmaya konu olan 2018 yılı içerisinde, sosyal medya başlığı altında yazılı mecralara 150 binin üzerinden haber yansıdığı görüldü. Sosyal medya hakkında çıkan haberler, başlıklarına göre incelendiğinde ise şiddet başlığı altında 2018 yılında 3 bin 123 haber çıktığı görüldü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.