İŞTE! Saçları hızlı uzatmanın 7 formülü

Kış sezonuna uzun saçlarla mı girmek istiyorsunuz? Saçların hızlı uzamasını sağlayan bu formülleri uygulayarak kışa uzun saçlarla merhaba diyebilirsiniz.

İşte o formüller…

1. Saç kırıklarınızı aldırın

Kırıklar, saç tellerinin hava almasını engeller ve saçları güçsüzleştirir. Saçlarınızı düzenli bir şekilde uçlarından kestirerek hava almalarını sağlarsanız saçlarınız daha çabuk uzar.

2. Saç diplerinize masaj yapın

Şampuanlama sırasında saç diplerine dairesel hareketlerle masaj yapmak saç derisindeki kan dolaşımını etkin hale getirerek saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

3. Saçlarınızı temiz tutun

Saç diplerinin hava alması için düzenli bir şekilde yıkanması gerekir. Yağ, kir, kepek gibi maddeler saçların hava almasını engeller ve uzamayı yavaşlatır.

4. Saçlarınızın kurumasını önleyin

Her gün şampuan kullanmak saçların kurumasına neden olabilir. Saç kuruması uzamaya engel olan faktörlerden biridir. Eğer her gün yıkanıyorsanız her seferinde şampuanlamak yerine sadece durulayın.

saç bakım yağları

5. Saç bakım yağları uygulayın

Evde yapacağınız ya da hazır alacağınız bakım yağlarıyla saçlarınızın kaybettiği nemi geri kazandırabilirsiniz. Saçlar nemini korudukça uzaması da hızlanacaktır. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, ısırgan otu yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı ve keten tohumu yağı içeren maskeleri uygulayabilirsiniz.

6. Dengeli beslenin

Besinlerden alacağınız vitaminler, mineraller, proteinler ve yağlar saçlarınızı besleyecektir. Özellikle C vitamini, riboflavin ve biotin saç uzamasında büyük rol oynar. Bunun yanı sıra A, D, E ve K vitaminleri de vücudunuz için çok önemlidir. Saçlarınızın hızlı uzaması için tüketmeniz gereken besinler şunlar: Havuç, somon, fındık, badem ve yeşil sebzeler.

7. Saçlarınızı ısı ve boyadan olabildiğince koruyun

Fön ve düzleştirici gibi ısı uygulamaları, boya, perma, röfle gibi kimyasallar saçların kırılarak kopmalarına neden olur. Saçlarınızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız bu tür uygulamalara ara verin veya en aza indirin.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.