İŞTE! Recep İvedik’in sırrı

Sinemia, vizyona girdiği tarihten itibaren rekor üzerine rekor kıran ‘Recep İvedik 5’in izleyici profilini araştırdı.

Sinemia Premium üyeleri ve ayda 22 milyon tekil kişiye ulaşan Sinemia Social takipçilerinin tercihlerine göre yapılan araştırma, ‘Recep İvedik 5’ filminin ana izleyici kitlesinin Y jenerasyondan erkekler olduğunu ortaya koydu. Şubat-Mart döneminde sinemaya giden her 2 erkekten 1’i, ‘Recep İvedik 5’i izledi. Anadolu’da her 4 sinemaseverden 3’ü bu filmi tercih etti.

Vizyonda 7’inci haftasını geride bırakan film, ilk 6 hafta boyunca Türkiye box office’in zirvesinde yer aldı. Toplamda 7 milyon seyirciyi aşan ‘Recep İvedik 5’, önümüzdeki haftalarda serinin 7 milyon 400 bin seyirciye ulaşan 4’üncü filmini geçerek tüm zamanların seyirci rekorunu kırmaya aday görünüyor.

FİLMİN EN BÜYÜK HAYRANI 26-35 YAŞ GRUBU

Rakamlara göre, ‘Recep İvedik 5’i yüzde 38’lik oranla en çok 26-35 yaş grubundakiler izledi. Bu grubu yüzde 31 ile 21-26 yaş arası gençler takip etti. Sinemaya giden her 3 kadından 1’i, ‘Recep İvedik 5’i tercih ederken, erkek izleyicilerin ise yarısının filmi izlediği görülüyor. Filmin başarısında geniş kitlelere ulaşabilmesi büyük rol oynasa da, hitap ettiği ana kitlenin Y jenerasyonundan erkekler olduğunu söylemek mümkün.

ANADOLU’DA İLGİ DAHA FAZLA

Üç büyük şehirde, her 2 sinemaseverden 1’i Recep İvedik 5’e giderken, diğer şehirlerde bu oran her 4 kişiden 3’ü olarak belirlendi. Ancak satılan bilet sayısına bakıldığında ‘Recep İvedik 5’in izleyici rekorunda İstanbul başı çekiyor. İzmir, Ankara ve Bursalı sinemaseverler de İstanbul’un ardından sıralanıyor.

‘RECEP İVEDİK’İ İZLEMEYENLER ‘LOGAN’I TERCİH EDİYOR

‘Recep İvedik 5’ filmini izlemeyenlerin vizyon tercihlerinde, ‘Logan’ yüzde 18’lik oranla ilk sırada yer aldı. Bu listede ‘Split’ yüzde 11 ile ikinci, ‘Kong Skull’ ve ‘John Wick 2’ yüzde 9’la üçüncü sıraya yerleşti.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.