İŞTE! Porselen makyaj için ipuçları

Porselen makyaj nasıl yapılır? Güzel bir porselen makyaj için ipuçları nelerdir? Evde porselen makyaj yapılabilir mi? İşte özel günlerin vazgeçilmezi porselen makyaj için ipuçları…

Kusursuz bir porselen makyaj için öncelikle yüzünüzü temizlemelisiniz. İşe kaşlarınızı almakla başlayın.

Yüzünüzdeki tüyleri temizledikten sonra sıra ölü derilerde kurtulmaya geliyor. Arındırıcı bi peeling uygulayın ve ardından yoğun nemlendirici kreminizi sürün.

– Yüzünüzdeki pürüzlerin görünmesini önlemek ve makyajınızın daha kalıcı olmasını sağlamak için baz uygulayın.

– Sonraki adım; porselen bir makyaj için likit bir ürün tercih etmelisiniz. Teninize uygun bir likit fondöten sürün.

– Eğer cildinizde akneli varsa pudra uygulayın. Pudrayı boyun, yüz ve kulaklarınıza da sürün ki cildinizde farklı tonlar göze çarpmasın.

– Göz altlarınızdaki morlukları kapatıcı yardımıyla kapatın. Yüzünüzdeki gölge düşen kısımlara da kapatıcı uygulayarak; cildinize aydınlık bir görünüm kazandırın.

– Göz makyajınız için önceikle göz farı bazı kullanmalısınız. Bu işlem makyajınızın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar.

– Ve takma kirpikler! Takma kirpiklerinizi takın ve ardından siyah rimel ile kirpiklerinizi belirginleştirilip dolgun bir hava verin.

– Allığınız doğal tonlarda olmalı.

– Geldik ruj seçimine. Eğer koyu tonlarda bir göz makyajı terch ettiyseniz açık; açık tonlarda bir göz makyajı uyguladıysanız koyu renk bir ruj sürebilirsiniz. Dikkatleri tek bir bölgeye yoğunlaştırın.

– Göz ve dudaklardaki yoğunluk ise size kalmış. İstediğiniz yoğunluğu vermekte özgürsünüz. Bize sorarsanız porselen bir makyajda nude tonlar muhteşem bir görünüme imza atıyor.

– Son olarak sprey sıkarak makyajınızın sabitlenmesini sağlayın. Ve işte kusursuz bir porselen makyajı…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.