İŞTE! NASA’nın yıllardır üzerinde çalıştığı yakıtsız motor projesi

NASA’nın yıllardır üzerinde çalışma yürüttüğü yakıtsız motor projesi çalışıyor.

Dwight D. Eisenhower’ın kurucusu olduğu uzay araştırma şirketi NASA, uzun yıllardır “imkanız” denilen EmDrive “Yakıtsız Motor” üzerinde çalışmalar yürütüyordu. Son zamanlarda yapılan yeni denemelerin ve haberlerin sonucunda; bu motorun çalıştığını öğrendik, ancak nasıl çalıştığına veya yapıldığına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Mikrodalga veya kuantum boşluğu plazma iticileri olarak da açıklanan sistemin, yakıt kullanmadan elektrik üretebildiği söylendi. Yakıtsız motorun bu başarısı ile hem “Uzay araçlarının boyutları” hem de “maaliyetlerinin” düşeceğini belirten NASA, bu motorlar hakkında daha fazla bilgi paylaşmadı.

12 Hafta İçerisinde Mars’a Gidilebilir
NASA, sistemin enerjisini güneş panellerinden alarak yakıt maliyetinin “sıfıra” ineceğini, yörüngede yer alan uyduların maliyetlerinin de yüksek oranda azalabileceğini belirtti. Böylelikle; güneş panelleri, iticilerin ihtiyaç duyacağı elektriği üretecek ve her ne kadar düşük bir itiş yaratacak olsa da uzun vadede oldukça karlı olacakmış. NASA, bu sistemle Mars’a 12 hafta içerisinde gidilebileceğini vaat ediyor.

Son olarak uzun yıllar göz ardı edilmiş olsa da bu itici kuvvetle ilgili birçok ülkede çalışamaların yapılmaya devam edildiğini de belirtelim. Elde edilen 30-50 mikro Newton’luk kuvvetin, çalışmaların devam edebilmesi için yeterli seviyede olduğu söyleniyor. Webtekno

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.