İŞTE! Mutlu çiftlerin her gün yaptıkları 10 şey

Bazı ilişkiler kendi masallarını yaratırken, bazıları bir süre sonra birer mutsuzluk kaynağına dönüşür.

Bir ilişkiye başlarken herkes mutludur, geleceğe umutla bakar. Ancak maalesef bazı ilişkiler kendi masallarını yaratırken, bazıları bir süre sonra birer mutsuzluk kaynağına dönüşür.

Peki sizce mutlu bir çift nasıl olunur? Mutlu olmak için paraya, mücevherlere veya başka bir şeye ihtiyacınız yok. Aslında hepimizi mutlu eden şeyler, ufak detaylara gizli. İşte mutlu çiftlerin her gün yaptıkları 10 şey:

1. İletişim kurun
İletişim kurmak bir tutunma biçimidir. Günde en az bir kere gerçekten iletişim kurmak, her türlü yanlış anlaşılma ihtimalini ortadan kaldırabilir. Eğer bir şeylerden sıkıldıysanız veya bir şeye itiraz ediyorsanız, sevgilinizle konuşun.

Sevgilinizden bir konu açmasını isteyin. Şikayet etmeyin. Negatif yanlarına değil, pozitif yanlarına odaklanın. Sevgilinizi günlük aktivitelerinizden haberdar etmek de bir başka yöntem olabilir.

2. Ortak ilgi alanları oluşturun
Hepsini değil ama bazı ortak ilgi alanlarını paylaşmak, sağlıklı bir ilişkinin göstergesidir. Mutlu çiftler bir şey yaparken bir diğerinin ona eşlik etmesinden hoşlanır. Birbirinizin her yaptığından hoşlanmak zorunda değilsiniz ama ortak ilgi alanları da geliştirebilirsiniz.

3. Birlikte zaman geçirin
Hepimizin hayatı çok hızlı akıyor. Ancak bu hızlı hayatın içinde sevdiğiniz kişiye vakit ayırabilirsiniz. Birlikte öğle yemeğine çıkabilir veya market alışverişi yapabilirsiniz. Hafta sonlarında farklı bir plan yapabilirsiniz.

4. Kokusunu içinize çekin
Aynı yatakta uyumak, her zaman cinselliği çağrıştırmak zorunda değil. Yorganın altında sevdiğiniz kişiye sadece sarılarak uyuyabilirsiniz. Araştırmalara göre sarılırken sevdiğiniz kişinin kokusunu içinize çekmenin ilişkiniz üzerinde pozitif etkileri olduğunu biliyor musunuz?

5. Her seferinde sarılın
Bazı çiftler nedense birbirlerine sarılıp öpmezler. Ancak sarılmak, ilişkinizi mutlu kılmak için kilit bir öneme sahip. İşe giderken, eve geldiğinizde, bir yerde buluştuğunuzda sevdiğiniz kişiye sarılın ve öpün. Bunu bir ritüel haline getirmeye çalışın.

6. Sevginizi anlatın
Her seferinde “Seni seviyorum” demek monoton gelebilir ama aslında değil. Bunlar “sihirli” kelimeler. Günde iki defa “Seni seviyorum” demek yeterli aslında. Böylelikle sevdiğiniz kişi, sizin ona gösterdiğiniz özeni anlayabilir.

7. Espri yapın
Hepimiz, bizleri gülümseten insanları daha çok seviyoruz. Espri yapmak, karşınızdakini güldürmek ilişkiniz üzerinde birçok pozitif etki yaratır. Mutlu çiftler, birlikte gülmeyi beceren çiftlerdir.

8. Elektronik aletleri kapatın
Vaktimizin çoğunu iş yerinde geçiriyoruz. Geri kalanında da uyuyoruz, yemek yiyoruz ve bazı işlerimizi hallediyoruz. Yani aslında sevdiğiniz kişi için kalan vaktiniz oldukça az. Bu sınırlı vakti iyi değerlendirmek için onunlayken telefonlarınızı sessize alın.

9. Sevginin dile getirilmesi gereken bir şey olduğuna inanın
Mutlu çiftler, sevginin dile getirilmesi gerektiğine inanır. El ele yürürken, birbirinize sarılırken, yemek yerken, onu öperken sevdiğinizi gösterin. Bazen bir yerde beklerken, onu ilk gördüğünüz anı hatırlatın.

10. Geleceğinizi birlikte planlayın
Mutlu çiftler, önemli veya önemsiz geleceğe dair her şeyi birlikte planlar. Unutmayın, siz iki kişilik bir takımsınız ve takım ruhuna uygun hareket edin. Uplifers

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.