İŞTE! Mutfağınızda bulunan detoks malzemeleri

1.Limon
Limonlar, doğaları gereği asidiktirler ama tüketildikleri zaman kanı alkalize ederler ve detoksa yardımcı olurlar. Limonu suyunuza, çayınıza, salatanıza ve canınızın istediği her şeye sıkın.

2.Tarçın
Tarçın, sindirim sistemi, karaciğer ve kan detoksuna çok yardımcıdır. Ayrıca kandaki insülin seviyesini düşürür ve daha çabuk tok hissetmenizi sağlar.

3.Zencefil
Zencefil, bulantı, gaz, şişkinlik, kabızlık ve ishale iyi gelir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır. Taze zencefil dilimlerini suyunuza, çayınıza ekleyin ya da toz halinde olanı ile çay, smoothie ve fırında lezzetler deneyebilirsiniz.

4.Sarımsak
Sarımsak, immün sistemi destekler, bakterileri vücuttan atar. Son derece iyi bir detoks malzemesidir.

5.Elma sirkesi
Elektrolit açısından zengin olan elma sirkesi sindirim sisteminizdeki atıklardan kurtulmanızı sağlar. Salatanıza ekleyin ya da biraz su ile incelterek direkt olarak için.

6.Maydanoz
Taze maydanoz mükemmel bir diüretiktir. Bu sayede böbrek ve karaciğerinizi temizler ve şişkinliği alır. Vücuttaki fazla yağı da dışarı atmanızı sağlar.

7.Yeşil çay
Kilo verdirici özelliği sayesinde popülerleşen yeşil çay sindirim sistemine faydalıdr ve sakinlik verir.

8.Yapraklı yeşillikler
Ispanak, marul, lahana, pazı gibi yeşillikleri ister pişirin, ister salata olarak tüketin, ister sularını sıkın. vücudunuzdaki toksinleri tiroid, karaciğer, böbrek, immün sistem ve endokrin sisteminiz ile atmanızı sağlar.

9.Soğan
Son derece ekonomik bit detoks malzemesi olan soğan, sülfür açısından zengindir ve karaciğer ve kanınızı temizler.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.