İŞTE! Moral bozukluğunu yenmenin yolları

İster istemez bir günümüz bir günümüzü tutmayabilir. İş hayatı ve ev ortamında canınız sıkılıyorsa bununla baş edebilirsiniz. Moral bozukluklarının sebepleri ve çözümü için haberimizi dikkatlice okumanız yeterlidir.

Problemin ne olduğunu belirleyin

Moral bozukluğunuzun nedenini bulmak, sorunu çözmenizin ilk adımıdır. Neden kendinizi kötü hissettiğinizi bulun ve bu sorunu ortadan kaldırın.

Kendinizi kurban olarak görmeyin

Başınıza kötü şeyler gelmiş olabilir ama kendinizi kurban olarak görmek size yardımcı olmayacaktır.

Olaylara farklı bir perspektiften bakın ve bu durumlardan nasıl dersler çıkartabileceğinizi bulun.

Geçmişe takılıp kalmayın ve gelecek hakkında endişelenmeyin. Anı yaşayın ve her şeyin düzeldiğine şahit olun.

Dışarı çıkın

Evde oturup somurtmak yerine dışarı çıkın ve en az yarım saatinizi dışarıda geçirin. Yürümek, insanları gözlemlemek size iyi gelecektir.

Hoşunuza giden bir şeyler yapın

Yapmaktan keyif aldığınız şeyleri yapın. Köpeğinizi dolaştırın, film izleyin, müzik dinleyin, kitap okuyun… Kısacası size kendinizi iyi hissettiren şeylere yönelin.

Sorumluluk alın

Yaptıklarınızın ve hissettiklerinizin sorumluluğunu alın. Moralinizi düzeltebilecek en doğru insan yine sizsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.