İŞTE! Levent Kırca’nın ağzından ‘Levent Kırca ateist mi?’ sorusunun yanıtı

Levent Kırca, ‘Ateist misiniz?’ sorusunun yanıtını vermişti. İşte Levent Kırca’nın ağzından ‘Levent Kırca ateist mi?’ sorusunun yanıtı.

Levent Kırca’nın ölümü Türkiye’yi yasa boğdu. Bir süredir karaciğer tedavisi gören Leven Kırca 67 yaşında yaşamını yitirdi.

Bir süredir AK Parti karşıtı söylemleriyle sık sık gündeme gelen Levent Kırca’nın ölümü ardından sosyal medyada ‘Levent Kırca ateist mi?’ sorusu tartışılmaya başlandı.

Sağlığında da sık sık kendisine bu soru sorulan Levent Kırca, 2013 yılında Ulusal Kanal ekranlarında bu soruya yanıt vermişti.

LEVENT KIRCA: ATEİST DEĞİLİM!
“Ateist değilim” diyen Levent Kırca,”Evimden çıkarken de sahneye çıkarken de dua ederim” diye konuşmuştu.

SAHNEYE DUAYLA ÇIKARIM

Ateist bir adam değilim. Evimden çıkarken desahneye çıkarken de duamı ederim. Ben bunu bugüne kadar hiçbir röportajımda söylememişken, şimdi söylemek mecburiyetinde kalıyorum. Çünkü benim derdim dinle değil. Beni dinle karşı karşıya koymasınlar diye söylüyorum.

TÜRKİYE ŞERİATA DOĞRU GİDİYOR

Şeriata doğru giden Türkiye’de elbette kadın ezilecektir, dövülecektir, örtünecektir. Atatürk, seçme ve seçilme hakkını Fransa’dan önce teslim etmiş kadınlarımıza. Bugün bunun üstünü örtüyorlar.

ÖLÜP DE SEVİNDİRMEM

Kalbimde ritim bozukluğu var ve 2000 yılından beri onunla yaşıyorum. Ancak ölüp düşmanları sevindirmem.

GAYRİ RESMİ BU ÜLKEDE ALKOL YASAK

Eskiden Anadolu turnesine çıkınca, akşam oyunumuzu oynar, ardından belediye başkanı ya da em­niyet müdürüyle yemeğe çıkar, birer kadeh içip öyle oteli­mize gidip yatardık. AKP’den sonra turnelerdeki bir iki ka­dehlik keyifler de ortadan kalktı. Resmi değil ama el altın­dan alkol yasaklandı. Türkiye’yi çok gezdiğim için bu ya­sağı en iyi gören kişilerden biri de benim.

UÇAKLARDA ÇAFŞAF NİYE YOK

Türk Hava Yol­ları’na gelince; Valla bizim uçakların üzerinde çarşaf niye yok, ben ona şaşırıyorum. Uçağı bırak, bir süre sonra sokakta alkollü dolaşanları falakaya yatırırlarsa hiç şaşmayacağım. Hadi bakalım, Türk Hava Yolları’nın şerefine içiyorum.

LEVENT KIRCA KİMDİR? HAYATI ESERLERİ

28 Eylül 1948 yılında Samsun’da dünyaya gelen usta oyuncu, ilk kez 1964’te Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktı.

1988’de başlayıp 22 yıl süren ‘Olacak O Kadar’ adlı televizyon programını hazırlayan Kırca, 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen ‘devlet sanatçısı’ unvanını aldı.

Levent Kırca ve kadrosu ‘Olacak O Kadar’ dizisiyle efsaneleşti. Dizideki ‘Küçük Hüsamettin’, ‘Cevat Kelle’, ‘Bestami’ gibi tiplemeler yıllarca akıllardan silinmedi.

Sanat hayatının son dönemlerinde sinema filmlerine da ağırlık veren Kırca, ‘Toros Canavarı’, ‘Son İstasyon’, ‘Üç Baba Hasan’, ‘Ölürsün Gülmekten’, ‘Yeniden Olacak O Kadar’, ‘Mavi Muammer’ gibi yapımlarda da rol almıştı.

4 çocuk babası olan Levent Kırca, kısa süre önce hayranlarına bir veda mektubu yazmış ve “Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötüler çoğaldıkça kanıksanır, daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşçakalın!!” İfadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.