İŞTE! Karın düzleştiren içecekler

Sıcaktan bunaldığınızda limonata içiyorsanız hemen elinizdekini bir kenara bırakın!

İşte hem serinleten hem de kilo vermenize yardımcı olan içecekler…

Aromalı su

Kilo vermeye çalışırken bol su içmek önemlidir. Bol su içmek, vücudun sıvı dengesini korumasına yardımcı olur, ödem oluşumunu (karın şişkinliğinin en büyük sebebi) engeller ve hatta doygunluk hissini artırarak daha az yemenizi sağlar. Sade su içmekten sıkılıyorsanız eğer, taze baharatlar, turunçgiller ya da diğer düşük kalorili tat arttırıcılardan kullanarak kendinizi su içmeye teşvik edebilirsiniz.

Karpuzlu buzlu içecek

Şerbet gibi şekerli karışımlarla yapılmadıkları sürece buzlu içecekler, su tüketiminin güvenli yollarındandır – ve karpuz da buzlu içecekler için düşük kalorili, inanılmaz bir malzemedir. Bol su içeriğiyle doğal bir hidratör olmakla kalmaz; aynı zamanda da kanser düşmanı likopen ve arginin olarak bilinen amino asit gibi besleyici maddelerden bolca içerir. Arginin vücut yağ seviyesini düşürür, yağsız kas kütlelerini artırır.

Buzlu nane çayı

Bu naneli susuzluk giderici sıcak yaz günleri için idealdir ve ayrıca karın düzleştirmede de oldukça etkili bir silahtır. Naneli çay karnınızın yağları işlemesine yardımcı olur, yüksek yağ oranlı hamburger, pirzola gibi gıdaların dahi hızlıca sindirilmesini sağlayarak karın şişkinlerini önler.

Ananaslı frape

Bu ananaslı içecek, kendinizi tropikal bir ülkede tatildeymişsiniz gibi hissetmenizi sağlar ve elbette yapısında iki adet karın düzleştirici içerik bulundurur. Bir çay kaşığı keten yağı, karın düzleştirici etkileri olan tekli doymamış yağ katkısında bulunur ve ananasın kendisi zaten bromelain deposudur – proteinlerin parçalanmasına yardımcı olan, sindirimi kolaylaştıran ve şişkinlikleri engelleyen bir enzim.

Yeşil çay

Kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltmasının yanı sıra yeşil çay, karın yağlarının azalmasına yardımcı antioksidanlardan olan kateşin içerir. Egzersizden önce yeşil çay içtiğinizde bu bileşimler egzersiz esnasındaki yağ yakışını hızlandırır.

Bitter çikolatalı milkshake

Evet, çikolata – özellikle de bitter çikolata – kilo vermenizde yardımcıdır; çünkü iştahınızı azaltır, yeme arzunuza ket vurur. Ancak yaklaşık 400 kalorilik bu harika içecek atıştırmalık yerine başlı başına bir öğün olarak tüketilmelidir. Hızlı bir kahvaltı olarak kullanarak saatlerce acıkmamayı başarabilirsiniz.

Maydanoz ve limon suyu

Maydanoz ve limon suyu yağ yakıcı bir özelliğe sahiptir. Bu karışım, aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.