İŞTE! Kadınların bilmediğiniz aldatma nedenleri

Hep erkekler aldatır diye bilirdik. Ancak işin gerçeği öyle değil. Kadınlar da erkekler kadar aldatıyorlar eşlerini. Araştırmalar da bunu kanıtlıyor. Peki, ne uğruna aldatıyorlar?

Monoton evlilik

Büyük umutlarla, büyük beklentilerle kurulan evliliklerin büyük bir kısmı, nasıl da birkaç yıl içinde, hadi bilemediniz dokuz, on yıl içinde monotonlaşıyor, hantallaşıyor…

Heyecanını tamamen yitiren bir evlilikte sadece erkekler değil, kadınlar da aldatma eğilimi içine giriyorlar.

Erkekler, aldatmayı genellikle yeni bir cinsel partner arayışından dolayı gerçekleştirirken, kadınlar aşk ve yeni bir heyecan bulduklarında eşlerini aldatmayı göze alıyorlar.

Pek çok kadın evliliği ne kadar sıkıcı ve heyecansız olursa olsun, aşk olmadan bir başkasıyla cinsellik yaşamıyor.

İlgisiz eş

Kadınların bir başka aldatma nedeni olarak eşlerinden gördükleri ilgisizlikten bahsedebiliriz.

Klişe ama gerçek; kadınlar ilgi görmekten, iltifata tabi tutulmaktan, beğenildiklerini hissetmekten hoşlanıyorlar. Oysa pek çok erkek, evliliğe kadar tüm ilgisini sevgilisine verse de nikah masasında imzayı attıktan sonra, artık eşi olan kadına karşı kaybetme korkusunu yitiriyor. Ama kadın cephesinde işler farklı yürüyor.

Bazı kadınlar bu durumu sineye çekip, “Kaderim buymuş” derken, bazıları ilgiyi ve sevgiyi başka erkekte aramaya başlıyor. Mesela iş yerinde o zamana kadar ilgisini çekmemiş bir erkeğin beğeni dolu bakışları daha farklı görünebiliyor kadına.

Yeni bir aşk

Belki de en önemli aldatma nedeni, aşk. Kadınlar, aşık olduklarında erkeklere oranla daha cesur davranabiliyorlar. Aşklarını ilan ederek sonuna kadar yaşamak istiyorlar. Bazı kadınlar, aşık olduklarında eşlerine haksızlık edeceklerini düşünüp bu duygularını bastırmaya çalışsalar da aşk, her zaman galip geliyor.

Oysa eşlerinden ne ilgisizlik ne de sevgisizlik gibi bir şikayetleri var… İşte burada, o içinden çıkılmaz ikilem kadının beynini yiyip bitiriyor: “Eşimle bir sorunumuz yokken, birbirimizle bu kadar iyi anlaşabiliyorken nereden çıktı şimdi bu aşk?”

İntikam

Kadınlar, eşleri tarafından aldatıldıklarını anladıklarında, intikam uğruna aldatabiliyorlar. Bunun altında yatan nedenler, kendini yenilemek, kaybolan özgüvenini geri kazanmak, hala arzu edildiğini, beğenildiğini hissetmek oluyor.

Tabii bu intikam, genelde eşe fark ettirilmeden yaşanan bir aldatma sürecini içeriyor. Kadınlar, erkeklere göre daha “karda yürür izini belli etmez” biçimde yaşayabiliyor ikinci ilişkilerini.

Seks arayışı

Kadınların daha az bir kısmı da evlilikleri boyunca hiçbir zaman cinsellikten zevk alamadıkları, hiçbir zaman orgazm olamadıkları için, bir başkasıyla seks deneyimi yaşamak istiyor.

Eşleriyle yaşadıkları hiçbir sevişme orgazmla sonlanmayan, erkek odaklı seks yaşayan kadınlar, bu durumu eşlerine anlatsalar da eşleri tarafından inandırıcı bulunmayabiliyorlar.

“Ne yani, hiç mi zevk almıyorsun?” cevabıyla karşılaşmaları, kadında, “Beni hiçbir zaman anlamayacak” duygusuna yol açarak, aldatma eğilimi içine sokabiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.