İŞTE! İlişkilerde aldatmaya giren 8 farklı durum

Telefonla konuşmak aldatma sayılır mı? Cevaplar kişiden kişiye değişebilir. Aldatma çeşitleri değişir, 'mesajlaşma aldatmaya girer mi?' sorusu ise çok masumdur. Çünkü kabak gibi aldatma vardır orada. Eğer kafanız karışıksa 'Neler aldatmaya girer? işte cevabı..

  • Boşanma yolundaki aldatma

Boşanma yolundaki insanlar, boşandıktan sonra yalnız kalma fikrine katlanamdığı için boşanma gününe kadar sürekli flört halinde olur. “Zaten boşanacağız” diyerek Instagram’dan, işyerinden sürekli birileriyle takılır. Ancak bu, gizli yapıldığı sürece aldatmaya girer. Eğer boşanma yolunuzdaki eşinize bunu söylüyorsanız, dürüstlük devreye girer. Ama unutmayın, gizli yaptığınız sürece aldatırsınız.

  • Çivi çiviyi söker aldatması

Bu tür ilişkiler bir aldatılma hikâyesinin ya hemen ardından ya da uzun zaman sonra yaşanır genelde. İlk aldatılan eş yeniden özgüvenini kazanmak, beğenilen ve çekici biri olduğunu özellikle kendine ispat etmek ve ilk aldatan eşin karşısında kendini iyi hissedebilmek için başkalarına yönelir. Kafasında bunun aldatma olmadığını düşünür. Sadece düşünür…

  • Bir kere yaşanan cinsellik

Alkol alınan bir ortam, eşin olmadığı bir parti, şehir dışındaki bir iş toplantısı gibi eşin varlığından bedenen uzaklaşılan bir yer ve zamanda aynı kişi ile bir daha olmamak üzere bir kereliğine yaşanan cinselliktir. Çoğu kişi ‘zaten yoktu’ mantığıyla bunun aldatma olduğuna fikrine alışamasa da, biz söyleyelim bal gibi de aldatmışsınız. Aldatma uğruna eşinizin nerede olduğunu göre değişmez.

  • İş yeri flörtü

Bir kere, işyerinde flörtün sosyal flörtten çok farklı olduğunu unutmamak gerek. Diyelim ofiste sohbetinden çok zevk aldığınız, içten içte çekici de bulduğunuz bir arkadaşınız var. Öğle tatillerinde birlikte yemeğe çıkıyor, kapı önüne çıkıp birlikte sigara içiyor, kahve molalarında baş başa dedikodu yapıyor, toplantılarda daima yan yana oturuyor, hafta sonu buluşup sunumlara çalışıyorsunuz. Evet, görünüşte tipik iki iş arkadaşısınız. Fakat aslında ateşle oynadığınızın farkında mısınız?

  • Sürekli ‘aranır’ halde olmak

Çiftlerin birbirlerine bağlanmadan sürdürdükleri ilişkiler pamuk ipliğine bağlıdır. Partnerine karşı bağlılık hissetmeyen kişiler, “Daha iyi bir alternatif çıkana kadar seninleyim” mesajını veren davranışlar sergilerler. Bu tip ilişkilerde çiftin ortak amaçları birbirinden farklıdır. Biri ilişkisini bağlılıkla yaşarken diğeri, iyi bir fırsat çıkmasını bekleyen, bu ilişkide “geçici olarak konaklayan bir yolcu” gibidir. Bu tip kişiler önüne çıkan hiçbir fırsatı kaçırmaz. Bu nedenle partnerleriyle aralarında güçlü bir bağ hiç oluşmaz. Bağlılık duygusundan yoksun olan kişiler ilişkilerine ve partnerlerine değer ve önem vermezler.

  • Sosyal medya üzerinden

Unutmayalım ki teknoloji sadece bir araçtır; onu masum ya da hain amaçlar için kullanmak ise bize kalmıştır. Aynısı Facebook için de geçerli. Birisine buram buram arzu kokan mesajlar göndermek ya da lafı sürekli cinselliğe getirmek, o kişiye Instagram üzerinden asılmaktan başka bir şey değildir ve bunun, o kişiye bir barda ya da başka bir yerde asılmaktan zerre kadar farkı yok.

  • En masumu, başkasına aşık olmak

Aşk; hayatın zorluklarından kaçmayı, güzellikleri yeniden görebilmeyi, hayata daha mutlu sarılabilmeyi, daha genç ve dinç hissedilmeyi sağladığı için elin tersiyle itilebilen bir duygu olamıyor. Bu nedenle âşık olan kişi sadakatsizlik yapmaması gerektiğini düşünemiyor. Aşk, ‘ama kaçamıyorum’ mantığıyla daha masum hissetmenize neden oluyor. İlle de cinsellik yaşamanız gerekmez, kafada aldatıyorsunuz. Yani aldatmaların en ağırı.

  • İletişim olmasa bile diğer kişiyle partnerini kıyaslamak

İlişkinin ilerleyen aşamalarında çiftlerin birbirlerini başkalarıyla kıyaslamaları sıkça yaşanan bir durumdur ve genellikle başkalarının eşleriyle kıyaslanan partnerin ruhunda derin yaralar açılabilir. Eğer eşinizle, dışarıdaki insanları sürekli kıyaslıyorsanız, biz buna ‘kafada aldatma’ diyoruz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.