İŞTE! İki Gözüm Ahmet filminin vizyon tarihi

Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan ancak ailesinin karşı çıktığı, tartışmalara neden olan İki Gözüm Ahmet filmi vizyon için gün aldı. Önceki aylarda 29 Kasım’da vizyona gireceği söylenen filmin vizyon tarihi 7 Şubat olarak açıklandı.

Yapımcılığını X Yapım’ın yaptığı, yönetmenliğini Hakan Gürtop ile Gani Rüzgar Şavata’nın üstlendiği “İki Gözüm Ahmet” adlı sinema filminin çekimleri bir süre önce tamamlanmıştı. Önceki aylarda 29 Kasım’da vizyona gireceği söylenen filmin vizyon tarihi 7 Şubat olarak açıklandı.

YouTube video

Yapım şirketi 6 milyon TL bütçeli filmin çekim aşamasında durdurulmaması için avukatlarla görüşerek filmin türünü ‘yarı belgesel’ olarak niteleyip bazı olay ve kişilere yer vermeme kararı alarak İki Gözüm Ahmet filminin çekimlerine başlamıştı.

Yirmi yıl önce “Magazin Gazetecileri Derneği – Altın Objektif Ödül Töreni” gecesinde Kürtçe şarkı söyleyip, klip çekmek istediğini söylediği için linç edilen özgün müzik sanatçısı Ahmet Kaya’nın hayatından kesitleri ilk kez beyaz perdeye aktaracak Filmde Ahmet Kaya’yı Özgür Tüzer canlandırıyor.

Filmin başrollerini Özgür Tüzer’le birlikte, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud, Ekin Akkaş ve Gani Rüzgar Şavata paylaşırken, filmin yapımcılığını ise Ömer Demiral, Eşref Bukan ile Arafat Şavata üstleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.