İŞTE! Haftanın en çok konuşulan olayları

Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu’nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün kullandığı “AK Parti giderse ‘Beyaz Toros’lar gelir” şeklindeki ifadelerinin kimseye yönelik bir tehdit olmadığını belirtti. Davutoğlu’nun açıklamaları yazılı basında 700 habere konu oldu.

Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK’ın üzerinde yerli otomobil geliştireceği Saab 9-3 modelinin fikri mülkiyet haklarını 40 milyon Euro’ya satın alındığını açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise prototipi 40 milyon euroya mal olan yerli otomobilin 2020’den önce yollara çıkacağını belirtti. Uzun süredir tartışılan konu basında 458 yansıma buldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Suriye’de rejim kuvvetleriyle Kürt güçleri, teröre karşı birleşmeli” sözleri Türk ve Dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Rus liderin sözleri 257 haberle geçtiğimiz haftanın önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.

Kıbrıslı Türkler, Kıbrıs’ta hem Türk hem Rum tarafının altına imza attığı deklarasyonun mimarı ABD’den, önümüzdeki ay yoğun görüşmelere sahne olacak Kıbrıs sorununun çözümü için bağış bekliyor. Yavru vatanın beklentisi 249 habere konu oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayına ilişkin tüketici güven endeksininin Eylül ayına göre yüzde 7.3 arttığını açıkladı. Uzun süredir aşağıya giden endeksteki çıkışta, dolar kurundaki aşağı yönlü gidişat etkili oldu. Her ne kadar iktisatçılar olumlu yorum yapmak için seçimin beklenmesi gerektiğini söylese de, ivmenin iyi yönde oluşu 135 haberde yer buldu.

 

GÜNDEM BAŞLIĞIHABER ADET
BEYAZ TOROS TARTIŞMASI700
YERLİ OTOMOBİL458
PUTİN’İN “BİRLEŞİN” TEKLİFİ257
KKTC BAĞIŞ BEKLİYOR249
TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ135
Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.