İŞTE! Düz ve güçlü bir karın için yapmanız gerekenler

Güçlü karın kasları ve düz bir karın, estetik ve fit bir görüntüden öte, hepimiz için bir sağlık ihtiyacı aslında. Peki, düz ve güçlü bir karın için neler yapılabilir?..

İşte beş yönetem…

1) Plank

Plank

Vücudunuzu, omuzlarınızdan topuklarınıza kadar düz bir çizgide tutun. Dirseğiniz ve omuzunuzun aynı hizada olmasına dikkat edin. Karnınızı, sanki birisi size yumruk atacakmış gibi sımsıkı kasın, karın deliğinizi içeri çekerek gövdenizi ve belinizi sabitleyin. 45 saniye-1 dakika boyunca, formunuzu bozmadan, bu pozisyonu koruyun.

2) Yan Plank

spor

Yan karın kaslarımızı çalıştıran bu egzersiz için, düz bir zemin üzerinde yana yatarak, dirseğiniz ve bacaklarınız üzerinde dengede durun. Karın deliğinizi içeri çekerek belinizi sabitleyin. Dirseğiniz ve omuzunuzun aynı hizada olmasina dikkat edin. 30-45 saniye boyunca formunuzu koruyun.

3) Ters Mekik

spor1

Düz bir zemine uzanın. Ellerinizi vücudunuzun yanında sabitleyin. Bacaklarınızı kaldırın ve dizlerinizi eklem yerlerinden bükün. Bacaklarınızı kendinize doğru çekerek kalçanızın yerden kalkmasını sağlayın. Bacakları, kontrollü bir şekilde tekrar eski konumuna geri getirin. 15-20 defa tekrarlayın.

4) Çapraz Mekik

spor2

Düz bir zemine uzanın. Ellerinizi, başınızın arkasında sabitleyin. Sağ bacağınızı karnınıza doğru çekerken, sol dirseğinizi dizinize değdirmeye çalışın. Aynı hareketi, ters bacak ve dirsek ile de uygulayın. 15-20 defa tekrarlayın.

5) Çift Bacak Kaldırma

spor3

Düz bir zemine uzanın. Ellerinizi, vücudunuzun yanına sabitleyin. Bacaklarınızı dizlerden hafifçe bükerek yukarı doğru kaldırın ve tekrar eski konumuna geri getirin. Hareketi hızlı değil, yavaş ve kontrollü bir şekilde tamamlayın. İvme kuvveti kullanmaktan kaçının. Bacaklarınızı yere indirirken, belinizin yerden kalkmasına izin vermeyin. 15-20 defa tekrarlayın.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.