İŞTE! Dünyanın en pahalı çantası

Hermès Birkin marka 2014 yapımı çanta, Hong Kong’da düzenlenen müzayedede 377 bin dolara satıldı ve ‘dünyanın en pahalı çantası’ oldu.

Müzayede evi Christie’nin düzenlediği açık arttırmada Himalaya timsahı derisinden yapılan, üzerinde 245 elmas bulunan ve kopçası 18 karat altından olan Hermès Birkin marka çanta, 377 bin dolara alıcı buldu. Tahmin edilenin iki katına satılan çantayı kimin aldığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

İKİ AYRI İÇ BÖLMESİ, İKİ İÇ KUTUSU BULUNUYOR

Çantanın iki ayrı iç bölmesi, iki iç kutusu ve anahtar gibi aksesuarları bulunuyor. Hermès Birkin’in bir başka modeli de 2015’te yapılan açık arttırmada 203 bin dolara satılmıştı.

Marka adını, ünlü İngiliz şarkıcı ve oyuncu Hane Birkin’den alıyor. Hermès’in o dönemdeki sahibi Jean-Louis Dumas, 1984’te tanıştığı Birkin’in “şık ve kullanışlı” bir çanta bulamamaktan şikayet etmesi üzerine yeni çanta modeline Birkin’in adını vermişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.