İŞTE! Daha kalorisiz çeşitli makarna alternatifleri

Jülyen kabak

(Tam buğdaylı bir makarnaya oranla 155 daha az kalori ve 33 gram daha az karbonhidrat içeriyor)

Kabaklarınızı dilediğiniz gibi doğrayın, ikiye bölünmüş kokteyl domatesler, kırmızı soğan gibi istediğiniz sebzelerle karıştırın ve dilerseniz biraz da protein (mercimek, tavuk, somon, nohut) ekleyin. Üzerine balzamik sirke ekleyerek buzdolabında bekletin. Lezzetli bir sebze salatanız olacak.

Doğranmış lahana

(Tam buğdaylı bir makarnaya oranla 156 daha az kalori ve 33 gram daha az karbonhidrat içeriyor)

Kanserden koruyucu özelliği ve kalp sağlığını destekleyici yapısıyla kabak, son derece faydalı bir sebzedir.

Pek çok insan bilmese de lahana, çok lezzetli bir salata malzemesi olabilir. Lahananızı doğrayın, üzerine fesleğenli domates sosu ekleyin ya da soğan, mantar, domates ekleyerek zeytinyağı, sarımsak ve fesleğen ile soteleyin.

Patlıcan

(Tam buğdaylı bir makarnaya oranla 139 daha az kalori ve 28 gram daha az karbonhidrat içeriyor)

Yaşlanma karşıtı bir sebze olan patlıcan aynı zamanda beyninizi korur, kan damarlarınızın rahatlamasını sağlar ve kan dolaşımını ve kan akışını iyileştirir.

Bir sebze soyucu ile dilim dilim doğradığınız patlıcanınızı hafifçe fırçalayarak zeytinyağlayın ve fırın tepsisine, pişirme kağıdının üzerine, dizerek fırına verin.

Acı sos ya da humus gibi lezzetlerle birleştirin, bir lavaş ekmeğiyle dürüm haline getirin ve tadını çıkartın.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.