İŞTE! Beyaz tenlilere özel makyaj önerileri

Katy Perry, Emma Stone, Madonna, Nicole Kidman, Taylor Swift. Bu kadınlar beyaz, duru hatta soluk tenleriyle ön plana çıkan ve dünyanın hayran olduğu kadınlar… Siz de soluk bir cilde sahipseniz, cildinize iyi bakmanız gerçeğini unutmamanız gerekiyor. Çünkü en küçük bir sorun cildinizde kusur olarak görünür. Beyaz bir cilt sizi, klasik, çarpıcı ve benzersiz görünmenizi sağlar. Tabi cildinize uygun bir makyaj yaparsanız.

İşte beyaz tenlilere özel makyaj önerileri:

Nötr göz farı kullanın

Kahverengi, mavi, yeşil ya da gri hangi göz rengine sahip olursanız olun, teninize uygun göz farı seçmeniz gerekir. Soluk, duru ve beyaz bir ten boş bir tuval gibidir. Bunun için hafif bir far kullanmanız gerekir, aksi takdirde, koyu renkler sizi parlak bir hale getirecektir. Çok koyu tenli bir kişiye hafif renkler olmayacağı gibi sizin gibi bir tene sahip kişiler de koyu makyaj olmaz. Hafif kahverengi ve mor gibi nötr renkler kullanabilirsiniz. Ama parlak renkleri kesinlikle tercih etmeyin.

Doğru eyeliner seçin

Kahverengi ve gri eyeliner açık tenliler için çarpıcı olabilir. Kahverengi, özellikle gözleri ortaya çıkarır. Siyah gibi sert olmadığından tercih edilebilir. Siyah eyeliner da kullanabilirsiniz. Ancak aşırıya kaçmamak gerekir. Bunun yerine gözünüzün iç kısımlarına siyah kullanabilirsiniz. Böylece gözleriniz daha büyük görünecektir. Eyeliner sürerken makyaj fırçası kullanırsanız biraz cildinize bulaşır ve böylece bir miktar kontrast yaratabilirsiniz.

Koyu renk rimel tercih edin

Beyaz tenli kadınlar gözlerini ön plana çıkabilir. Bunun için koyu renk bir rimel kullanabilirsiniz. Açık kahverengi, mor, mavi rimel kullanmak yerine ya bu renklerin en koyusunu ya da siyah rimel tercih edin. Kirpiklerinizin belirgin oluşu, yüzünüze farklı bir ışık verecektir. Eğer daha açık renk bir rimel kullanırsanız, gözleriniz istediğiniz gibi ön planda olmayacaktır.

Fondöten seçiminde dikkatli olun

Kullanacağınız fondötenin cildinize uygun olduğundan emin olun. Cildnizle eşleşmeyen bir fondöten kesinlikle kullanmayın. Porselen ve melek renklerini seçmeniz gerektiğini unutmayın. Böyle olunca cildinizle gözleriniz tam bir uyum içinde olacaktır. Koyu renkleri kesinlikle denemeyin.

Allık seçimi

Bronzlaştırıcı allık kullanabilirsiniz. Özellikle elmacık kemiklerinin altına, burun ve çenenize çok hafif bronz allık kullanabilirsiniz. Bu yüzünüzde, bu bölgelerin daha belirgin hale gelmesini sağlar. Çok fazla sürmeniz halinde yüzünüzde kir varmış gibi izlenim bırakabilir. Yüzünüzün geri kalan kısmına çok hafif pembe bir renk kullanmanız en idealidir.

Kapatıcı kullanın

Beyaz ciltlerde kusurlar daha çok ön plana çıkar. Bunun içinde cildinizde bulunan sivilce, göz altı torbaları var ise bunları bir kapatıcı ile kapatın. Ama çilleriniz varsa, bizde kapatmayın. Çil, kadını çok daha sevimli bir hale getiriyor.

Açık renk ruj kullanın

Dudaklarınız için açık renk bir ruj veya partaltıcı tercih edebilirsiniz. Koyu renk rujlar, sizin bir vampir gibi görünmenize neden olabilir. Tatlı açık pembe, hatta kayısı rengi, sizin gibi beyaz tenliler için harika bir tercih olabilir. İsterseniz, dudaklarınızı daha belirgin hale getirmek için dudak kalemi de kullanabilirsiniz.

Sprey bronzlaştıracıdan kaçının

Cildinizin duru beyazlığından hoşlanmıyor olabilirsiniz. Ama kesinlikle sprey bronzlaştırıcılardan kaçının. Bu teninizin daha kötü görünmesine yol açacaktır. Ayrıca sizin gibi açık tenli insanların güneşe de daha dikkatli çıkması gerekir. Çünkü, kanser, derinizin sertleşmesi, kırışıklıklar, çiller ve güneş lekeleri beyaz tenli kadınlarda daha fazla görünmektedir. En iyi seçenek, korunarak, cildinizin güneşten koyulaşmasını sağlamaktır. Uzun ama doğal bir yöntemdir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.