İŞTE! Beşiktaş’ın teknolojik stadyumu ve özellikleri

Beşiktaş, yeni stadyumu Vodafone Arena’ya kavuşmak için artık gün sayıyor. İşte Dolmabahçe’de ‘Şeref Bey’ ile başlayan tarihi sürecin dünü ve bugünü.

Türk sporu ve Beşiktaş için tarihi öneme sahip bir konumda yapılan Vodafone Arena’nın inşaatında sona gelindi. Dolmabahçe’de bir tarihi barındıran stadyum için Beşiktaşlılar 2 buçuk yıl bekledi. Tarihten bugüne Beşiktaş’ın evi olan stadyumun dünü ve bugününü sizler için derledik…

ŞEREF BEY STADYUMU İNŞAATINDA YÖNETİCİLER VE FUTBOLCULAR DA ÇALIŞTI

İlk olarak temeli 11 Ocak 1933 yılında atılan stadyumun hafriyatı için Beşiktaş yöneticileri ve futbolcuları da çalışmışlardı. 110×75 m boyutlarındaki sahanın cadde tarafındaki yüksek duvarının önüne tribünler yapıldı, deniz tarafındaki alçak duvarın önüne de birkaç basamaktan ibaret açık tribün kuruldu. Beşiktaşlılar bu stada, onu hayatı pahasına kulübe kazandıran Şeref Bey’in anısına Şeref Stadyumu adını verdiler. Şeref Bey stadyumunda birçok lig maçı yabancı maçlar oynandı.

seref stadyumu

İNÖNÜ STADYUMU FENERBAHÇE, GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Stadyumun ismi 1947 yılında İnönü Stadyumu olarak değişti ve Beşiktaş kulübü tarafından kullanılmaya başlandı. 1947’de açılışında adı İnönü Stadyumu iken 1952’de siyasi nedenlerle adı Mithatpaşa Stadyumu’na çevrildi. Mart 1974’te tekrar İnönü Stadyumu oldu. Beşiktaş JK, açılışından beri bu stadyumu kullanmaktadır. Kısa bir süre Dolmabahçe Stadyumu ismiyle de anıldı. 1947 yılından 2004 yılına kadar tarihsel dokusu bozulmayan stadyuma, 2004 yılında kapasite artırma çalışması yapıldı. Bu çalışmayla birlikte kapasite 32 bine yükseldi. İnönü Stadyumu, uzun süre Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın maçlarına ev sahipliği yaptı.

İnönü Stadyumu

İNÖNÜ STADYUMU 2013 YILINDA YIKILDI

Beşiktaş’ın kuruluşundan bu yana kullandığı stadyum 2013 yılında yıkıldı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, tarihsel doku bozulmadan aynı lokasyona yeni ve teknolojik bir stadyumun inşa edilmesi için çalışmalara başladı. Beşiktaş, yeni stadyum projesi için telekomünikasyon firması Vodafone ile anlaşma yaptı. Stadyumun projesi çizildi ve tarihi İnönü Stadyumu yıkılarak yeni bir tarihin adımları atıldı.

Vodafone Arena1

Vodafone Arena

Vodafone Arena’nın yapımı sırasında maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Fatih Terim Stadyumu’nda oynayan Beşiktaş, evine dönmek için 2 buçuk yıldır bekliyor. Yenilenen stadyum artık açılmak için gün sayıyor.

İşte Beşiktaş’ın teknolojik stadyumu ve özellikleri;

besiktas stad

Koltuk kapasitesi: 40.000

Loca sayısı: 147

Loca koltuk toplam sayısı: 1847

VIP koltuk sayısı: 2100

Otopark: 350 araç

Engelli koltuk kapasitesi: 81 engelli koltuğu + 81 refakatçi (toplamda 162 koltuk)

Saha çizgisi ile tribün arasındaki uzaklık:

-Kale çizgisi tribün arası 795 cm

-Taç çizgisi tribün arası 615 cm

Basın tribünü kapasitesi: 186 kişi

Çatı özelliği: Çatı tüm tribünlerin üzeri kapalı olacak şekilde, kablo sistemle çözülmüş, PTFE kaplı olarak tasarlanmıştır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.