İŞTE! 2016 iç mimari trendleri

İnsan ruhuna etkisi tartışılmaz olan mekân tasarımları da belli trendlere sahiptir. İç mimari alanında 2008 yılından bu yana profesyonel bir ekiple pek çok alanda önemli işlere imza atmış olan genç , iç mimar Ahmet Güneş, her yıl yeni tercihlerle harmanlanan mekân tasarımlarında 2016 trendlerini açıkladı.

Mekânlar, ruhlarıyla var olurlar ve içlerinde yaşayan insanlara ruhlarını verirler. Yaşadığımız ortam ister işyeri, ister ev olsun; bizi biz yapan unsurları içinde barındırır.

Banyoların Spa alanı olarak kullanılacağını, insanların müzik dinleyebileceği, gazete ve kitabını okuyabileceği rahatlama ve dinlenme alanları olarak karşımıza çıkacağını ifade eden Ahmet Güneş, banyolarda koltuklar, puflar, banklar kullanılacak, aksesuarlarda ise mavi, lacivert ve yeşilin sıkça kullanılacağını belirten İç Mimar fonksiyonu olmayan dekoratif malzemelerin ve objelerin yerini kullanılabilir ve fonksiyonel objelerin alacağını belirtti.

Duvar kaplamalarında doğal malzemelerin kullanılacağını vurgulayan Güneş, 2016 yılının mermer, ahşap, taş ve ham beton yılı olacağını vurguladı.

Modern yaşam daha yoğun ve stresli hale geldikçe evlerimiz bizim için kutsal ve korunaklı mekanlar olmaya başladı.2016 iç mekanları sadelik, huzur, tek parçalılık etrafında merkezli olarak kendimizi kapatıp bir nevi detoks yapma ihtiyacımızı yansıtıyor diyen Ahmet Güneş, sıcak ama yatıştırıcı renkler, doğal dokumalar ve yumuşak köşelerle zenginleştirilerek kullanılmaya başlanacak yorumunu yaptı.

2016’da eski ürünlerle yeni teknolojik malzemelerin sıkça kullanıldığı miks projelerin karşımıza çıkacağını söyleyen başarılı iç mimar Ahmet Güneş, doğaya daha az zarar veren malzemeler, boyaların tercih edileceğini söyledi. “Bu sene, hepimiz farklı şekillerde doğayı keşfedeceğiz; böylece iç mekânda bitki ve bahçelerin çok geniş alanlarda kullanıldığı bir yıl olacak. Yeşil, sadece sakinleştirmek ve iç huzuru için değil aynı zamanda ev ve mekanların doğal havalandırılması ve nem kontrolü açısından çok önemli. Gerek apartmanlarımızın çatılarında gerekse müstakil evlerde sebze bahçeleri olacak. Şehrin gürültüsünden kaçmak, dinamik bir yaşam sürerken, değerlenen araziler nedeniyle şehirde minimalist bir tarzın önde olacağı ,mekanların akıllıca ve çok fonksiyonlu kullanılacağı alanlar yaratılmasına da sebep olacak. Hem yetişkinler hem de küçükler için inanılmaz bir farklılık olacak. Mutfak ve banyolara renk çeşitliliği hâkim olacak” diyor.

ahmet gunes

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.