“İstasyon Diyarbakır”, Meta, TOBB, ICC, Habitat Derneği, ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile açıldı

Bugün gerçekleştirilen açılış töreniyle, 2019 Eylül ayında Facebook, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Habitat Derneği’nin İstanbul’da faaliyete geçirdikleri topluluk merkezi “Facebook İstasyon”un uydu merkezlerinden biri olan “İstasyon Diyarbakır” açıldı. Açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitim, program ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak olan İstasyon Diyarbakır, farklı sosyal grupların ve toplulukların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve beraber çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunacak. Bölge ekonomisini ve toplulukları güçlendirmek amacıyla kurulan İstasyon Diyarbakır, KOBİ’lerin ve girişimcilerin dijital dönüşümünü destekliyor ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki işletmelerin küresel pazarlara ulaşmasını hedefliyor.

“Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçireceğiz”

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil Diyarbakır’da açılan topluluk merkeziyle ilgili şöyle konuştu: “Hepimizin tecrübe ettiği pandemi dönemi, bireylerin, işletmelerin, toplulukların ve STK’ların dijital dünyada kendilerini geliştirebilmelerinin ülke ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. 2019 yılının Eylül ayında İstanbul’da açtığımız Türkiye’deki ilk topluluk merkezimiz Facebook İstasyon, bu doğrultuda yaptığımız en büyük yatırımlardan biri. Bugün protokolünü imzaladığımız Diyarbakır uydu merkeziyle, Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçirme hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Tüm topluluk merkezlerimizde online ihracat, dijital pazarlama, online güvenlik ve dijital iletişim gibi bir dizi farklı konuya odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KayaDiyarbakır’da açılan topluluk merkeziyle ilgili şu şekilde konuştu: “Türkiye’de istihdama ve eğitime katılmayan genç nüfus sıralamasında Diyarbakır olarak Türkiye’de ilk sıradayız. Böyle bir genç kitlemiz varken, bu durumu göz ardı edemeyiz. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak, genç nüfusa istihdam sağlayacak çalışmalarımız var. Bugün bulunduğumuz binada girişimcilik alanında çalışmalar yapılacak. Yeni nesil girişimcilik ve yaratıcılık ilerleyen dönemlerde önümüzü daha da açacak. Gençlerin bizim çalışmalarımıza yönelik meraklı ve ilgili bakışlarını buraya da çevireceklerini ve İstasyon Diyarbakır’la birlikte bölgenin yeni nesil girişimcilik alanında gelişeceğini umuyorum.”

Habitat Derneği’nin ilerleyen dönemlerde de Meta ile iş birliği kapsamında girişimciliği ve Türkiye’nin dijital dönüşümünü destekleyeceğini dile getiren Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise sözlerine şöyle devam etti: “Dünya değişiyor ve değiştikçe farklı yetkinliklerin arandığı bir döneme giriyoruz. İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat gibi, insanlığın tehlike olarak gördüğü konular iş insanları için bir fırsat yaratıyor. Geçtiğimiz iki yılda girişimcilik ekosistemine ilgi arttı. İstanbul’da çok büyük bir topluluk merkezi açtık ama İstanbul’la kalmak istemedik. Anadolu’daki Topluluk Merkezlerimizden birini Diyarbakır’da açmış olmamız çok kıymetli. Çünkü burada dinamik, sorgulayan ve özgüveni yüksek insanlar var. Türkiye ve dünya arasında bir köprü inşa edecek yeni bir ağa ihtiyacımız olan bir zamanda burası dünyaya açılan ve diğer İstasyonlarla iletişim halinde olan bir yer. Diyarbakır’ı müzik, sinema, kültür endüstrisi ve yan sektörlerin desteklendiği ve oyun sektörü ile ilgili yetkinliklerin geliştirildiği bir alana dönüştürmeyi amaçlıyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.