İstanbul’u “muhteşem” kılan yapılar arasında İstanbul Modern de yer aldı

ABD merkezli TIME dergisi “Dünyanın en muhteşem 50 yeri” listesinde ‘yeniden doğan bir klasik’ başlığıyla İstanbul’a da yer verdi.

İstanbul’un Türkiye’nin en büyülü şehri olarak nitelendirildiği yazıda İstanbul Modern’in bu yıl açılması planlanan, ünlü mimar Renzo Piano imzalı Karaköy’deki yeni müze binasından da söz edildi.

Türkiye’nin 1923’ten beri Türk halkı tarafından kullanılan adının deanglicized yeniden markalaşmasıyla birlikte, Türkiye’nin en büyülü şehri kendi başına bir rönesans yaşıyor. İstanbul’un tarihi Karaköy semtinde liman kenarındaki 1,7 milyar dolarlık bir gelişmenin sonucu olan Galataport , yolcu hizmetlerinin mağazalar ve restoranlar ile bir sahil gezinti yolunun altında toplandığı dünyanın ilk yeraltı yolcu terminaline ev sahipliği yapıyor. Yeni limandan kalkan veya yeni limana gelen yolcu gemileri arasında Eylül ayında hareket eden MSC Fantasia , Viking Sky , Seabourn Encore ve Seven Seas Explorer yer alıyor .

Yılbaşının hemen ardından merakla beklenen yeni Peninsula İstanbul Galataport’ta açılıyor. Ayrıca sahnede yeni olan: İstanbul’da deniz kıyısında lüks bir tatil beldesi olan JW Marriott Marmara Sea . Marriott, bu yıl birkaç yeni mülk açarak İstanbul’un cazibesine büyük bahse giriyor: Adahan DeCamondo Pera , İmza Koleksiyonu; Sheraton İstanbul Esenyurt ; Westin Nişantaşı DeCamondo Galata , Tribute Portfolio Oteli; ve İmza Koleksiyonu portföyünün bir parçası olacak olan Burdock Hotel İstanbul.

Kentin ilk çağdaş sanat müzesi olan İstanbul Modern , yenilenmenin bir parçası olarak, Pritzker Ödüllü mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan yeni binasında Karaköy’deki orijinal konumuna geri dönecek. Atatürk Kültür Merkezi , 2008 yılında eski binasının kapatılıp yıkılmasının ardından 13 yıl aradan sonra ilk kez geçen yılın sonlarında faaliyetlerine yeniden başladı. Yeniden tasarlanan mekanda konser salonları, tiyatrolar, galeri ve kütüphane bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.