İstanbulkart artık alışveriş yaparken de kullanılacak

İBB Meclisi Başkan Vekili Ahmet Selamet’in yönettiği toplantıda, belediye şirketlerinden BELBİM’in tasarladığı şekilde “nakit para” taşıyabilecek bir kart haline dönüştürülmesi kabul edildi.

NE KADAR ÖDEYECEK?

BELBİM, bu proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne her yıl 1,5 milyon lira + KDV payını ödeyecek ve ücret her yıl yeniden değerlendirilecek. BDDK’ya elektronik para kuruluşu başvurusu da Haziran’da yapıldı. Yeni nesil pos cihazlarında İstanbulkart’ın geçmesi için altyapı çalışmaları da sürdürülüyor.

NERELERDE KULLANILABİLECEK?

Mikro ödemelerde, şehircilik uygulamalarında, marketlerde, restoranlarda, kafeteryalarda, İSPARK ödemelerinde kullanılabilecek. Projeye göre kart, cep telefonu veya internet üzerinden online takip edilebilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.