İstanbul’a kar beklenen tarih! Meteoroloji uzmanı açıkladı!

Kışın gelmesiyle ve havaların soğumasıyla beraber İstanbullu vatandaşlar karın ne zaman yağacağını merak ediyor. NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, canlı yayında yaptığı açıklamada “Ocak 24’ünden sonra İstanbul da dahil kar yağışı ihtimali var” diye konuştu.

Kış aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber İstanbul’da karın yağacağı tarih belli oldu. NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, canlı yayında yaptığı açıklamada İstanbul’da beklenen kar yağışı için tahminlerini söyledi. Çalışkan, “24’ünden sonra İstanbul da dahil kar yağışı ihtimali var” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye’nin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz ile Muğla, Aydın’ın kıyı kesimleri, Eskişehir, Ankara ve Konya’nın batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz’in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA BUGÜN YAĞMUR BEKLENİYOR
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, şunları söyledi; “Bugün Batı Akdeniz’de Antalya – Isparta dolayları yağışlı. Yağışlar kıyıda şiddetli yağmur, yükseklerde KKY ve 1200 m üzerinde yoğun kar şeklinde. Ayrıca Eskişehir, Konya’nın batısı Aydın Muğla’da şiddetli olmayan yağmur görülecek. Sıcaklıklar değişmiyor. İstanbul’da bugün yağmur var.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.