İstanbul Üsküdar’da denizden balık dışında her şey çıktı!

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde Dünya Çevre Günü çerçevesinde dalgıçlar tarafından boğazın sularında deniz dibi temizliği yapılmasıyla başlayan etkinlikler, yüzme, tekne fuarı ve kano gösterisiyle devam etti.

İSTANBUL (İGFA) – 5 Haziran Dünya Çevre Günü çerçevesinde Üsküdar Belediyesi tarafından hem karada hem de denizde çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Üsküdar Kuzguncuk Sahil’de denizin dibine dalan dalgıçlar, topladıkları atıkları kıyıya çıkardı. Denizdeki etkinlikler yüzme, tekne fuarı (boat show), kano gösterisi ile sürerken, denizin dibinden çıkarılan atıklar kıyıda sergilendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katılım sağladı.

Etkinlik alanında öğrenciler tarafından hazırlanan ve kullanılmış bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararların anlatıldığı ‘Geri Dönüşüm Şehri’ sergisi dikkat çekti.

Öte yandan Deniz kirliliği farkındalığını arttırmak için oluşturulan ‘Atık Tezghı’ sergisi, atık kumaşlardan hazırlanan dikiş atölyesi ve sergisi, ‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği’ sergisi de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe katılım sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Eğer çevre konusundaki bu sorumsuzluk böyle devam ederse 20 yıla kadar bütün denizlerimiz ölü deniz haline gelecek. Dolayısıyla ne balık tutabilecek ne de deniz sporları yapabileceğiz. Çocuklarımıza sağlıklı bir deniz bırakmak istiyorsak lütfen temiz tutalım’ çağrısında bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.