İstanbul için ‘mesai’ formülü aranıyor

Koronavirüs (corona virüs) vakalarındaki artış, yeni tedbirleri bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle kalabalık şehirler için ‘mesai’ formülü aranırken, İstanbul Valiliği’nin konu ile ilgili bir çalışma başlattığı ortaya çıktı. Buna göre, İstanbul’da mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi ve çeşitli zaman dilimlerine bölünmesi gündemde. Yeni düzenlemenin özel sektörü kapsayacağı da belirtiliyor.

Kovid-19 salgınında vaka sayılarının artması, bazı tedbirleri beraberinde getirdi. Özellikle büyük kalabalıkların toplandığı ve salgının yeniden ivme kazanmasında etkili olan düğünlere, kına gecelerine kısıtlamalar geldi.

İstanbul Valiliği düğünler, konserler gibi organizasyonlar için yeni yasaklamalar yayınladı. Yine geçen günlerde, toplu taşımanın hınca hınç olmaması, sosyal mesafenin korunması için bazı ulaşım araçlarına ayakta yolcu alınmayacağı duyuruldu.

İSTANBUL VALİLİĞİ FORMÜL ARIYOR

Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre, İstanbul Valiliği de mesai saatlerinin yeniden belirlenmesi ve çeşitli zaman dilimlerine bölünmesi için bir çalışma yürütüyor. İstanbul’daki uygulama Ankara’dakinden farklı olacak. Sadece kamu kurumlarını değil; özel sektörü de kapsayacak şekilde bir çalışma yapılıyor.

ÖZEL SEKTÖRÜ DE ETKİLEYECEK

Valilik, sanayi ve ticaret odasıyla, esnaf odalarıyla toplantılar yapıyor. Bu bağlamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle de perşembe günü bir toplantı yapıldı.

16 milyonluk İstanbul’da yeni mesai düzenlemesinin özel sektörü de içermesi için çalışmalar sürüyor. Değişikliğinin pazartesi günü şekillenmesi bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.