İstanbul Film Festivali koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi

39. İstanbul Film Festivali koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi, konuya ilişkin “İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 10-21 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali’nin yıl içinde ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir” açıklaması yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘küresel salgın’ ilan ettiği koronavirüs, kültür-sanat etkinliklerini vurdu. Son olarak İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali koronavirüs darbesi aldı.

Festivalin resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak değerlendirilen koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmaması için Türkiye’de alınan önlemler göz önünde bulundurularak, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 10-21 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali’nin yıl içinde ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir. Festivalin düzenleneceği tarihler önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Türkiye ve komşu ülkelerden Köprüde Buluşmalar’a katılan proje ve filmlerin uluslararası sunumları ise internet üzerinden 14-17 Nisan tarihlerinde yapılacaktır.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.