İstanbul Boğazı’na deniz altından yaya yolu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı’nda Üsküdar-Kabataş arasında deniz altından yaya yolu inşa edeceklerini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı’nda Üsküdar-Kabataş arasında deniz altından yaya yolu inşa edeceklerini bildirdi.

İBB’nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nu belediye meclisine sunan Topbaş, 2015 yılında 12,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını, 2016 yılında da 16,3 milyar liralık yatırım bütçesi olduğunu belirterek, “Devlete günü gelmiş bir kuruş borcumuz yok.” dedi.

“Ustalık dönemiyle” ilgili bazı vizyon projelerini ilk kez açıklayacağını dile getiren Topbaş, yatırımların büyük bir bölümünü ulaşıma ayırdıklarını, metroya öncelik verdiklerini kaydetti.

145 kilometre raylı sisteme ulaştıklarını, 76 kilometre metro inşaatının sürdüğünü, ayrıca, toplam 100 kilometrelik 8 ayrı raylı sistemin hazırlıklarının da tamamlandığını ifade eden Kadir Topbaş, “Bu hatları bir ay içerisinde ihaleye çıkıyoruz. Yenidoğan-Çekmeköy-Sultanbeyli 16,7 kilometre, Pendik-Kaynarca-Tuzla 11,6 kilometre, Bağcılar-Kirazlı-Halkalı 10 kilometre, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye 13 kilometre, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 10 kilometre, Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı 15 kilometre, Başakşehir-Kayaşehir 6,5 kilometre, Mahmutbey-Esenyurt 17 kilometre. Bu hatlar önümüzdeki 1 yıl içinde ihale sürecine girecek.” diye konuştu.

USTALIK DÖNEMİ ARMAĞANI

Üsküdar ile Kabataş arasında bir yaya yürüme tüneli yapacaklarını ifade eden Topbaş, “İstanbullulara ustalık dönemimin müthiş ve en önemli armağanlarından birini de açıklamak istiyorum; Üsküdar ile Kabataş arasında bir yaya yürüme tüneli yapacağız. Bu ne demek biliyor musunuz? Üsküdar’da metrodan çıkan bir insan yüzeye çıkmadan yürüyen bantlarla Kabataş’taki metro istasyonuna gelecek. Nasıl bir proje? Yapar mıyız? Eyvallah… Kabataş’taki metroyu da Karaköy ve Unkapanı Köprüsü’ne kadar uzatıyoruz. Ayrıca daha önce açıkladığımız Dolmabahçe-Levazım, Levazım-Baltalimanı, Baltalimanı-Ayazağa, Ayazağa-Çayırbaşı ve Sarıyer-Zekeriyaköy tünellerini yapmaya başlayacağız. İstanbul’a çok önemli bir kazanım olacağını düşündüğümüz yeni bir projeyi daha açıklıyorum; Ulaştırma bakanımızla da görüştük. İstanbul Havayolları şirketini kuruyoruz. Ülke içinde uçacak ve baraj göllerine inebilecek, uçak taksi tarzında çalışabilecek bir havayolu şirketi olacak. Bu kente ve bu ülkeye yeni bir değer kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.