İstanbul Beyoğlu’nda ‘Pandeminin Ardından, Yeni Umutlar’ konseri

İletişim Başkanlığı desteğiyle “Pandeminin Ardından, Yeni Umutlar İçin El Ele” konseri düzenlendi

İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Beyoğlu St. Antuan Kilisesi’nde “Pandeminin Ardından Yeni Umutlar için El Ele” konseri düzenlendi.

İletişim Başkanlığı desteğiyle gerçekleşen konserde solist, Dr. Karin Çubukciyan Bozkurt’a, org sanatçısı Anna Gevorgyan Uğurluyan eşlik etti.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un etkinliğe gönderdiği metin, konser öncesi Peder Şirvan Mürzyan tarafından okundu.

Fahrettin Altun, gönderdiği metinde “Ermeni, Rum, Süryani, Musevi ve Keldani cemaatlerimizin değerli temsilcilerinin Beyoğlu St. Antuan Kilisesi’nde bir araya gelmesini, bir arada yaşama kültürünün en güzel örneği olarak görüyorum” dedi.

Salgının sona ermesi dolayısıyla konserin düzenlendiğine dikkati çeken Altun, “Bu güzel etkinlikte Ermeni, Rum, Süryani, Musevi ve Keldani cemaatlerimizin değerli temsilcilerinin gerçekten böylesi güzel bir atmosfere sahip Beyoğlu St. Antuan Kilisesi’nde bir araya gelmesini, bir arada yaşama kültürünün en güzel örneği olarak görüyor, son derece anlamlı buluyorum. Pandeminin başladığı 2019’dan bu yana çok zorlu bir dönemi, tüm dünya olarak yaşadık. Bu süreçte 6 milyonun üzerinde insan hayatını kaybederken, bizler bu derin acıyı zaman zaman ailemizde, zaman zaman yakınımızda yaşadık” ifadelerine yer verildi.

Türkiye olarak koronavirüs salgınıyla başarılı bir mücadele verdiğini vurgulayan Altun, “Bu mücadelenin kolektif olduğu bilinciyle hiçbir ülkeyi bu süreçte yalnız bırakmadık, birçok ülkeye yardımda bulunduk, onların yanlarında olduk. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın bir ve beraber olmanın, kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılmanın ne kadar önemli olduğunu her zaman vurguladık. Şimdi 2 yıl süren pandeminin ardından dünyada ve ülkemizde yeni bir süreç başlıyor. Bu süreçte eskisinden çok daha fazla bir arada olmak, toplumlarımızın beraberlik bilincini diri tutmak ve tek vücut halinde hareket etmek, her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Biz de Türkiye’yi gelecek yüzyıla bu birliktelik ruhuyla taşıyacağız” dedi.

Soprano Dr. Karin Çubukciyan Bozkurt da koronavirüs salgınının insanlık için bir sınav olduğunu söyledi. Etkinlikte katkısı bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile St Antuan Kilisesi yetkililerine teşekkür eden Bozkurt, “Binlerce yıldır olduğu gibi, bu topraklarda el ele, yine uzun yıllar birlik ve beraberlik altında sevgi ile yaşamayı dilerim” dedi.

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ise sanatçı Bozkurt’un salgın öncesinde de St. Antuan Kilisesi’nde bir konser verdiğini dile getirerek, “Biz her yıl tekrarlamak istiyorduk fakat pandemi izin vermedi.” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan konserde, Guiseppe Verdi, Marco Frisina, Franz Shubert, Wolfgang Amadeus Mozart, Alexandr Harutyunyan, Giulio Caccini, Alessandro Stradella, Henry Purcell, William Gomez, Magar Yegmalian, Gomidas Vartabed’in eserlerinden oluşan bir repertuvar yorumlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar’ın da hazır bulunduğu etkinliği izlemeye gelenler arasında Rum Ortodoks Patrikhanesi, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi ve Ermeni Katolik Kilisesi temsilcileri ile sanatseverler yer aldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.