İsrail mahkemesinden tepki çeken karar

İsrail mahkemesi, Yahudilerin Mescid-i Aksa’da “yüksek sesle ibadetine” onay verdi. İsrail yönetimi karar temyize götüreceğini açıklarken, Filistin kararı “Açık bir dini savaş ilanı” olarak değerlendirdi.

İsrail mahkemesi, Yahudi yerleşimcilere, Mescid-i Aksa’ya baskınları sırasında “yüksek sesle ibadet etmelerine” ve “bazı ritüelleri gerçekleştirmelerine” izin verilmesi yönünde karar vererek tepki çeken bir adım attı.

“Karar, statükoya karşı bir darbedir. Açık bir dini savaş ilanıdır” açıklamasını yapan Filistin Dışişleri Bakanlığı bu kararı kınadı.

Trt Haberin aktardığına göre kararın, İsrail’deki yargı ve mahkemelerin, işgalin bir parçası olduğunun yeni bir kanıtı olduğu vurgulandı.

ÜRDÜN’DEN “TEHLİKELİ BİR İHLAL” UYARISI

Ürdün’den ise kararla ilgili “tehlikeli bir ihlal” uyarısı geldi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, kararın Kudüs ile ilgili uluslararası yasal kararları açıkça delmek anlamına geldiğine vurgu yaptı.

İsrail hükümeti ise statükoya dair herhangi bir değişikliğin olmadığını savundu. Mahkeme kararının davadaki kişiler hakkında olduğu ve “Mescid-i Aksa’da genel olarak ibadet hürriyetini kapsamadığı” belirtildi.

Söz konusu kararın Mescid-i Aksa’da ibadet özgürlüğü konusunda daha geniş çaplı bir karar alma yetkisinde olmadığı, kararın temyize taşınacağı ifade edildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.