İspanya’da, Caravaggio’ya ait olabileceği düşünülen tablonun satışı durduruldu

Tablo Caravaggio’nun olabilir: Satışı durduruldu. İhraç yasağı getirilen tablonun değeri, Caravaggio’nun eseri olması halinde, 150 milyon euroyu bulacak.

İspanya’da İtalyan ressam Michelangelo Merisi da Caravaggio’ya ait olabileceği düşünülen bir tablonun satışı durduruldu. İspanya’da başkent Madrid’deki Ansorena Müzayede Evi tarafından, bin 500 euro başlangıç fiyatıyla satışa çıkarılmak istenen tablonun Caravaggio’nun eseri olduğunun kanıtlanması halinde gerçek değerinin 150 milyon euro’yu bulabileceği belirtildi.

AÇIK ARTIRMA DURDURULDU

İspanya Kültür Bakanlığı, 17. yüzyıldan kalma Hz. İsa figürünün olduğu, “Ecce Homo” tarzı, tuval üzerine yağlıboya tablonun 111×86 santimetre olduğunu açıkladı. Tablonun Caravaggio’ya ait olabileceği iddiaları üzerine acil olarak toplanan İspanya Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Sanat Eseri Değerlendirme ve İhracat Kurulu, açık artırmayı durdurarak tabloyu “ihraç edilemez” ilan etti.

İspanya Kültür Bakanı Jose Manuel Rodriguez Uribes de konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok doğru bir karar alındı. Çok hızlı şekilde hareket ettik. Her türlü durumda çok değerli bir eser” dedi.

“YENİ BİR SANSASYONEL SAYFA AÇABİLİR”

Diğer yandan İtalyan basınına açıklama yapan sanat uzmanları, “Bu Hz. İsa tablosu, Caravaggio’nun bir eseri olmanın tüm izlerini taşıyor. Eğer gerçek çıkarsa 18 Temmuz 1610 yılında henüz 39 yaşındayken ölen bu önemli ressamın tarihinde yeni bir sansasyonel sayfa açabilir” değerlendirmesinde bulundu.

İspanya’da benzer bir olay 1970’li yıllarda yaşanmış ve açık artırmayla satılarak ABD’ye giden bir tablonun daha sonra Caravaggio’nun eseri olduğu anlaşılmıştı. Madrid’deki Prado Müzesi tabloyu Caravaggio’nun yaptığının kanıtlanması halinde gerçek değerini ödemeye hazır olduğunu belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.