İsmail YK’nın “Yaktırdın Bir Sigara” şarkısına açılan dava reddedildi

İsmail YK'a açılan dava geri reddedildi...

Başarılı sanatçı İsmail YK‘ya ”Yaktırdın Bir Sigara” isimli şarkısı için Prof.Dr.Orhan Kural tarafından klibinin ve şarkısının yayından kaldırılması için açılan dava İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kesin olarak reddedildi.Açılan davayı haklı bulmayan 10. Sulh Ceza Hakimliği ,İsmail Yk’nın şarkısının ve klibinin kötü örnek teşkil etmediğini de belirtti.İsmail Yk’nın avukatı Alican Erdoğan da ,müvekkilimin hak ve menfaatleri korunmakta,gereken hukuki süreçte tarafımızca kararlılık ile yürütülmektedir dedi.

Av.Alican Erdoğan’ın Açıklamaları

Sanat dünyasının başarılı ismi, toplum nezdinde sevilen ve hayranlıkla takip edilen, ülkemizin iftihar vesikası, aynı zamanda müvekkilimiz İsmail YURTSEVEN ( İsmail YK ), bilindiği üzere yakın zamanda ” Yaktırdın Bir Sigara ” isimli şarkısını MUSİCOM Prodüksiyon ile gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu müzik dünyasına arz etmiştir. Bahse konu şarkı, toplum nezdinde yoğun ilgi ile karşılanmış, kamuoyu tarafından; gerek sosyal medya, gerekse radyo ve internet müzik sağlayıcıları platformları üzerinden yoğun ve mutluluk verici bir şekilde başarı ve iyi dilek temennilerinde bulunulmuştur. Müvekkilimiz İsmail YURTSEVEN, son eseri ile başarısına başarı katmış, başarılı bir sanatçı olduğunu deklare etmiştir.

Şarkının müzik dünyasına sunulmasının akabinde, Prof. Dr. Orhan KURAL tarafından, şarkının 5651 Sayılı Kanuna aykırılık teşkil ettiği, tütün ve tütün ürünlerine karşı özendirme olduğundan bahisle İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine şarkıya ait klibin ve müvekkil firma MUSICOM Prodüksiyon’a ait buna benzer yayın içeriklerinin engellenmesi, klibin yayından kaldırılması için izahtan ve dayanaktan yoksun bir başvuruda bulunulmuştur.

Prof. Dr. Orhan KURAL tarafından bununla da yetinilmemiş, müvekkilimiz İsmail YURTSEVEN’in hayranlarına, sevenlerine ve sanat dünyamıza yenilikler ve başarılar katan azmine rağmen, paylaşımları ile müvekkilimizin itibarına, şahsına ve kamuoyundaki popülaritesine de zarar verme saiki gütmüştür.

Sn. Orhan KURAL’ın sebep ve izahının nasıl olduğu önem arz etmeksizin, gündem oluşturma, popülarite artırma çabaları beyhude nitelikten öteye geçememiştir. Lakin asıl sorun, bu ve buna benzer izahtan vareste hâl ve davranışlar, ülkemizde sanata ve sanatçıya telafisi güç zararlar vermekte, milli menfaatlerimize de gölge düşürmektedir.

Klip içeriğine de değinecek olursak; bilindiği üzere, sigara paketlerinin ayırt ediciliği hususu, yapılan son yasal düzenlemelerle zaten ortadan kaldırılmıştır. Sigara ürünleri ülkemizde tek tip olarak bulunmakta ve satışları da ayırt ediciliği ilk görüşte bulunmayacak şekilde yapılmaktadır. Müvekkilimin özellikle özgülenmiş bir sigara markasının reklamını yaptığı, insanları sigaraya özendirdiği şeklinde öne sürülen beyanlar akıl ve mantıktan uzak olmakla birlikte zaten mümkün de değildir.

İsmail YURTSEVEN ülkemizin yetiştirdiği bir kıymet, milletimiz nezdinde sevilen bir değer ve başarılı bir sanatçıdır. Uzun yıllardan beri eserleri, emekleri, karakteri ve duruşu ile milyonların gönlünde taht kurmuştur. Ülkemizi, uluslararası platformlarda başarı ile temsil etmeye, yıllardır olduğu gibi hâlen de aynı özveri ve inanmışlıkla devam etmektedir. Konserleri incelendiğinde; ülkemizin yetiştirdiği bir değer olan, müvekkilimizin hayran kitlesinin, uluslararası arenada bir başarı nişanesi olarak kıymet gördüğü kamuoyunca da malumdur.

Zira; şarkının ve klibin kamuoyundaki tesiri, Prof. Dr. Orhan KURAL’ın paylaşım yapmış olduğu videonun altına yapılan yorumlardan da açıkça anlaşılmaktadır. Yorumlardaki genel kani; ” Bir özendirme, tanıtım mümkün değil, kimsenin bu şarkı hasebiyle sigaraya başladığından bahsetmek gülünç olur. ” şeklindedir.
Müvekkilimiz, yıllardan beri bin bir emek ve zorlukla şarkılarını bestelemektedir. Emek ve hak edişlerinin böylesine istismar edilmesi, haksız bir şekilde emek ve zahmet üzerinden prim yapılarak kazanç elde edilme yoluna gidilmesi hiçbir kaide ile bağdaşmayacağı gibi, hakkaniyete de uygun düşmeyecektir.

Açıklanan ve tarafımızca teessür ile karşılanan bu hadise ile ilgili Prof. Dr. Orhan KURAL’in İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine, müvekkilimizin şarkısının ve klibinin kaldırılması için yapmış olduğu başvuru REDDEDİLMİŞTİR. Ret kararı üzerine İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliğine, Prof. Dr. Orhan KURAL tarafından yapılan itiraz işlemi de KESİN OLARAK REDDEDİLMİŞTİR. Türk yargısı, müvekkillerimizin haklılığına, şarkı ve klibin; hakkaniyet, usul ve yasalara uygun olduğuna kanaat getirerek bu yönde hüküm tesis etmiştir. Öte yandan; CIMER’ e tarafımızca yapılan başvuru ile de müvekkillerimiz İsmail YURTSEVEN ve MUSICOM prodüksiyonun hak ve menfaatleri korunmakta, gereken hukuki süreç kararlılıkla tarafımızca yürütülmektedir.

SAYGILARIMIZLA KAMUOYUNA ARZ VE BEYAN OLUNUR.

İSMAİL YURTSEVEN
VEKİLİ
Av. Alican ERDOĞAN

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.