İsmail Saymaz ve Selman Öğüt arasında çok sert Kemalizm tartışması yaşandı

Habertürk’te Hülya Hökenek’in sunduğu Enine Boyu programında İsmail Saymaz ve akademisyen Selman Öğüt arasında Kemalizm tartışması yaşandı.

Habertürk’te Hülya Hökenek’in sunduğu Enine Boyu programında gündeme ilişkin gelişmeler ele alındı.

Habertürk’te yaşanan Kemalizm tartışmasında İsmail Saymaz, Selman Oğüt’e, “Bu arkadaş baştan sona doğru şekilde 2 rekat namaz kılamaz. Ben buna namaz kıldırırım. Ben bunların tümüne namaz kıldırırım” dedi.

Yaşanan tartışma sonrası programın sunucusu Hülya Hökenek yayına reklam arası verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=xD85UShVAgM

Selman Öğüt geçen yıl yaşanan Türkçe ezan tartışmasında ezanın anlamını yanlış söylemişti. Yaşanan tartışmada Selman Öğüt’ün “Başörtülüleri üniversiteye sokmuyordunuz” sözlerine İsmail Saymaz şöyle yanıt verdi:

“KEMALİSTLER BU ÜLKEDE ÖZGÜRCE EZAN OKUNMASINI SAĞLADILAR”

“Ne alakası var ya ben lisedeydim o zaman. Ben namazında niyazında bir gençtim. Ezbere konuşuyorsunuz. Kemalistler bu ülkede özgürce ezan okunmasını sağladılar, namaz kılınmasını sağladılar. Önce kavramlar yerine oturtulacak. Bu ülkede Kemalistler Müslümandır, bu ülkede Kemalistler sayesinde ezan özgürce okunuyor.

“TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYORSA ATATÜRKÇÜLER SAYESİNDE”

Bu ülkede ‘Yeterki Kemalciler kazanmasın, Yunan işgali olsun’ diyenlere karşı savaşarak kazandılar. Bu ülke Müslüman çoğunluksa, ezan okunuyorsa , Türk Bayrağı dalgalanıyorsa Kemalciler sayesinde, Atatürkçüler sayesindedir. Bunlar kadrolu provakatör.

“İSLAMCILAR TÜRKİYE’NİN BAŞINI BELAYA SOKTU”

İslamcılar marjinal bir azınlıktır. Türkiye’nin başını belaya soktular. Bugün Kemalistler, İslamcıların bozduğu Türkiye’nin belaya koyduğu yerlerde Kemalistler gelip kurtaracak.”

Öte yandan Selman Öğüt’ün “Provokasyon senin işin” sözlerine İsmail Saymaz, “Benimle senli benli konuşma, siz diyeceksin” diyerek tepki gösterdi.

Daha sonra ise yaşanan tartışmada Selman Öğüt’ün “Kemalistler bu ülkede zulmetmiştir, Türkçe ezan okutmuştur. İkna odaları kurulmuştur” sözlerine İsmail Saymaz çok sert tepki gösterdi.

İSMAİL SAYMAZ: BU ARKADAŞ 2 REKAT NAMAZI BAŞTAN SONA KILAMAZ

İsmail Saymaz, Selman Öğüt’e sert tepki vererek şöyle konuştu:

“Bu arkadaş Kur-an’ın Elif’in ‘E’sini bilmez. Ben Kur-an okumuşum. Bu arkadaş 2 rekat namaz kılamaz. Bu arkadaş 2 rekat namazı baştan sona kılamaz. Ben buna namaz kıldırırım. Bu Kur-an’ı ‘K’sini bilmez. Ben bunların tümüne namaz kıldırırım.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.