İşitme Engelli Çocuklar Sessiz Dünyalarından Eğitimle Çıkıyor

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yaklaşık 7 ay önce açılan “Dudak Okuma ve Sosyal Becerilerini Geliştirme Eğitimi” sınıfı, işitme engelli çocukları sessiz dünyalarından çıkarıyor.

Gölcük Belediyesi; özel bireylerin her alanda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda; Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde; işitme engelli çocukların hayatlarını iletişim sorunu ile karşılaşmadan sorunsuz ve mutlu bir şekilde yaşamaları, kendilerini rahatça ifade edebilmeleri için açılan “Dudak Okuma ve Sosyal Becerilerini Geliştirme Eğitimi” sınıfı, eğitimlerine devam ediyor. İletişim kurma güçlüğü ile kendileri için hazırlanan sınıfta eğitime başlayan öğrenciler, aldıkları eğitimle; söyleneni dudak okuyarak anlamaya ve kendilerini konuşarak ifade etmeye başladılar.

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN İŞİTME ENGELLİLERİN EĞİTİMİNE DESTEK

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert ile birlikte, Dudak Okuma ve Sosyal Becerilerini Geliştirme Eğitimi sınıfında devam eden eğitimleri yerinde inceledi. Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Bat ve velilerin de katıldıkları eğitimde Başkan Sezer, öğrencilerle yakından ilgilendi.

“EN MUTLU OLDUĞUM FAALİYET”

İşitme engelli çocuklardaki gelişimin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Pek çok faaliyetimiz var ama en mutlu olduğum faaliyet bu diyebilirim. Çocuklarımızın belli bir merhale kat ettiklerini, söyleneni anlayabildiklerini ve kendilerini de ifade etmeye başladıklarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Çalışmalarımız aynı şekilde devam edecek. Bundan sonra inşallah çocuklarımız daha ileri noktalara gelerek; toplumun içerisinde çok rahat bir şekilde kendilerini ifade edip, çalışabilme ve sosyal yaşam içerisinde bulunabilme imkanını elde edecekler. Büyük mutluluk verici. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.