İSİB, VSK International Trade Fuarı’na Info Stand ile Katıldı

VSK International Trade Fuarı, 17-20 Mayıs tarihlerinde Hollanda’nın Utrecht şehrinde gerçekleştirildi. İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’nin (İSİB) Info Stand ile iştirak ettiği fuara ağırlıkta Hollanda’daki taahhüt, inşaat ve ithalat firmaları katıldı.

İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ŞANAL ile İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Zeki POYRAZ ve Metin DURUK katıldığı fuarda Türkiye’den katılımcılar İSİB standında görüşmelerini ve toplantılarını gerçekleştirdi.

Fuarın süresince İSİB Yönetim Kurulu Başkan ve Yardımcıları, Deventer Ticaret Ataşesi Volkan Ümit Takış’ı İSİB standında ağırlarken, Hollanda da klima ve havalandırma alanında faaliyet gösteren NVKL Derneği Direktörü ile de iki kurum arasında iş birliği yapılması hususunda bir toplantı yaptı.

Bu sene 25.’sinin gerçekleştirildiği VSK International Trade Fuarı’na ısıtma, ısı pompaları, hava sistemleri, klimalar ve soğutma ekipmanları, enerji ve boru sistem ekipmanları, yenilenebilir enerji kaynakları ve tesisat sistemlerinden pek çok ürünün sergilendiğini ifade eden İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal şunları söyledi: “ Hollanda, Dünya ticaret pazarında çok önemli bir büyüklüğe sahip. Yaklaşık 1,1 trilyon dolarlık gayri safi milli hasılası ile Dünya’nın 18. Büyük ülkesi. 2020 yılı verilerine göre yaklaşık 12 milyar dolarlık iklimlendirme sektörü ithalatı olan bu ülke bizim için de çok önemli bir konumda. Türk İklimlendirme Sektörü ihracatında Hollanda’da 20. sıradaki konumumuzu daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. VSK International Trade Fuarı’da bu hedef doğrultusunda bulunmak istediğimiz bir fuardı. Yoğun katılımın olduğu fuarda özellikle ısıtma ve ısı pompaları sistemleri ön plana çıktı. Global ölçekte tedarik zincirlerinden üretim süreçlerine kadar değişimlerin yaşandığı bu yıllarda sektör olarak her anlamda hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ar-Ge süreçlerimizde geliştirdiğimiz ürünler ile önümüzdeki dönemde ön plana çıkacağız. İSİB olarak sektörümüz firmalarını fuar süresince standımızda ağırlamaktan ve görüşmelerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.