iPhone’a tarihinin en büyük güncellemesi geliyor

Yaklaşan iOS 18 güncellemesinin iPhoneları baştan yaratacağı konuşuluyor. Özellikle Siri’nin çok daha doğal hale geleceği söyleniyor.

Apple hakkındaki isabetli analizleriyle tanınan Bloomberg’den Mark Gurman’ın iddiasına göre, Apple’ın bir sonraki iOS sürümü, şirket tarihindeki en büyük güncellemelerden biri olacak.

Gurman’a göre, iOS 18’de Samsung Galaxy AI benzeri yapay zeka entegrasyonuna yer verilecek. iOS 18 yapay zeka özellikleri ile şaşırtacak.

Bloomberg bugün yayınladığı haberde Apple’ın WWDC24 kapsamında tanıtacağı iOS 18 işletim sistemini, şirket tarihindeki en büyük iOS güncellemelerinden birisi olarak gördüğünü söyledi.

iOS 18 elbette ilk defa gündeme gelmiyor, yeni sistemin en çok dikkat çekecek yanları arasında yeni Siri’nin olacağı uzun zamandır aktarılıyor.

Daha önce doğru bilgiler vermiş bir kaynağa göre Apple, üretken yapay zekâ temelli olacak yani gücünü büyük bir dil modelinden (LLM) alacak sesli / dijital asistan Siri için ilk tanıtımı WWDC24 kapsamında yapmayı planlıyor.

Yeni Siri’nin çok daha akıllı olacağı ve kişilerle şimdiye oranla çok daha doğal şekilde iletişim kurabileceği söyleniyor. iOS 18 işletim sistemini direkt olarak yapay zekâ odağıyla geliştiren teknoloji devi, bu konuda önemli çalışmalar yapıyor.

Örneğin The New York Times tarafından elde edilebilen bilgilere göre Apple üzerinde çalıştığı kendi yapay zeka modelini, en az 50 milyon dolarlık çok yıllı bir anlaşma üzerinden haber sitelerindeki bilgileri / içerikleri kullanarak eğitmeyi hedefliyor.

Süreçte adı geçen haber siteleri arasında Condé Nast, NBC News, Vogue, Wired, Vanity Fair, Ars Technica, Glamour, The New Yorker, GQ ve fazlası yer alıyor, listeye zamanla başka platformların da dahil edilmesi bekleniyor.

iOS 18 ne zaman çıkacak sorusu da bu süreçte çok soruluyor. iOS 18 çıkış tarihi olarak 2024 Haziran’ı telaffuz ediliyor. Yeni iOS sürümü, Haziran ayında Apple’ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda duyurulacak ve muhtemelen Eylül ayında kullanıcılara sunulacak. Apple kullanıcıları, iOS 18’in getireceği yeniliklerle heyecanla bekleyişini sürdürüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.