iPhone telefon kullananlar dikkat! WhatsApp’ta yeni dönem başlıyor!

iPhone telefonlar için popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp güncellendi. WhatsApp iOS uygulamasını yeni özellikler ile kullanıcıların beğenisine sunuldu

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın iOS sürümüne güvenlik güncellemesi geldi. iPhone kullanıcıları için artık WhatsApp’ta Touch ID ile Face ID desteği verilecek.

Bir süredir test aşamasında olan bu ek güvenlik özelliği WhatsApp’ın son güncellemesi olan 2.19.20 ile aktifleştirilebiliyor.

Kullanıcılar güvenlik amacıyla daha önce çift aşamalı doğrulamayı kullanabiliyordu. Bu güvenlik özelliği kullanıcıların zaman zaman belirledikleri bir pin kodunu girmelerini istiyordu.

Şimdi ise özellikle paylaşılan telefonların veri gizliliğini sağlamak adına iOS kullanıcılarının yüzünü tanıyan Face ID ve parmak izini tanıyan Touch ID özelliği devreye alındı.

Nasıl aktif hale getirilir?

WhatsApp’ta ‘Ekran Kilidi’ni çalıştırmak için Ayarlar menüsünden Hesap içerisindeki Gizlilik sekmesine girmeniz ve ilgili seçeceği işaretlemeniz yeterli. Eğer iPhone X ve sonrasını kullanıyorsanız Face ID, öncesini kullanıyorsanız parmak izi olan Touch ID’yi çalıştırabilirsiniz.

Bu onay sonrası ekran kilidini isteğinize göre 1, 15 ve 60 dakika seçeneklerinden birine ayarlayabiliyorsunuz. Bu yeni özelliği kullanmak için ise yapmanız gereken App Store’a girip son WhatsApp güncellemesini yüklemek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.