iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinde bir kez daha Samsung ekranlarını kullanacak

Apple önümüzdeki dönemde satışa sunacağı iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinde bir kez daha Samsung ekranlarını kullanacak.

Bilindiği üzere Apple artık tüm iPhone modellerinde OLED ekran kullanıyor. Uzun bir süre IPS LCD panellerde ısrarcı davranan Apple iPhone X ile birlikte OLED ekranlara geçiş sürecini başlatmıştı.

OLED ekran denildiğinde pek çok kişinin aklına 2 isim geliyor. LG ve Samsung. Teknoloji dünyasını az çok takip edenlerin de bildiği üzere Apple uzun bir süre ekranlar konusunda sadece Samsung ile çalışmıştı. Fakat son yıllarda Samsung’un en yakın rakibi LG’yle de çalışmaya başladı.

Kısa bir süre önce Apple’ın iPhone 13 modelleri için 3 farklı isimden ekran tedarik edeceği iddia edilmişti. Samsung, LG ve BOE. Bilindiği üzere BOE Çinli bir üretici ve ekranları da LG ve Samsung kalitesinde değil. Dolayısıyla Apple’ın hangi modelde hangi üreticinin ekranını kullanacağı büyük merak konusu olmuştu.

Apple’a yakınlığıyla bilinen analistlerden Ming Chi Kuo bu soruya kısmen yanıt verdi. Kuo yaptığı açıklamada Apple’ın Pro ve Pro Max modellerinde Samsung panellerini kullanacağını iddia etti.

Ayrıca Kuo’ya göre Apple BOE panellerini ilk üretimde kullanmayacak. Eğer ekran tedariğinde bir sorun yaşanmazsa BOE panelleri yalnızca ekran değişimlerinde kullanılacak.

Elbette bu söylemlerin henüz Apple tarafından doğrulanmadığını da hatırlatmamız gerekiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.