İpek Demir ‘‘Kriz’’

İlk maxi single çalışmasıyla ‘Kriz’ yaratacak olan İpek Demir, müzik dünyasında iddialı bir giriş yapıyor.

İpek Demir ilk maxi single çalışmasının çıkış parçası olan ‘Kriz’e Kemal Başbuğ yönetmenliğinde klip çekti. Klipte Demir’e Medcezir Orkestrası eşlik etti.

İpek Demir, geçtiğimiz yıl ‘Unutuverdim’ çalışmasıyla müzik dünyasının kapısını açmış ve kısa bir zamanda Youtube’da 18 milyondan fazla izlenerek büyük beğeni toplamıştı. Su gibi güçlü sesiyle ve yorumuyla müzik severlerden tam not alan İpek Demir, beğeni toplayan şarkısını da ekleyerek 3 Adım Müzik etiketi ile ‘Unutuverdim‘ maxi single çalışmasını çıkardı.

İpek Demir’in ilk maxi single çalışmasının ilk çıkış parçası olan ‘Kriz’ ve ‘Gitme Dur’ şarkıları ise Arif Akpınar’a ait. Maxi single çalışması olan ‘‘Unutuverdim’’ in müzik yönetmenliğini de, Med Cezir Orkestrasının başarılı üyesi, aynı zamanda ağabeyi Mert Demir yaptı. ‘Unutuverdim’ şarkısının sözü Ayşe Birgül Yılmaz’a, müziği Özkan Turgay’a ait.

Gitar çalan ağabeyi Mert Demir sayesinde çocukluktan beri söz ve beste yaptığını keşfeden Demir’in bu çalışmada kendisine ait iki şarkısı ‘Yalan Oldu’ ve ‘Fırtına’ çalışmada yerini aldı.

Titizlikle hazırlanan ‘‘Unutamadım’’ 3 Adım Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarla yerini aldı.

YouTube video

İpek Demir

1987 doğumlu İpek Demir, çocukluktan bu yana kendi şarkılarını yazmaya ve şarkı söylemeye olan ilgisini, ağabeyi Mert Demir’in gitar çalmaya başlamasıyla keşfetmiştir. Lise yıllarında müzik öğretmeninin koro seçimlerinde kendisini fark etmesi ve okul konserlerinde kendisine solo performanslar vermesi, müzik hayatının ilk tecrübelerini edinmesini sağlamıştır. Aynı yıllarda Sarıyer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’na girmiş ve 3 sene aktif devam etmiştir. Lisans öğrenimini Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Amerika’da dil öğrenimi görmüştür. Üniversite yıllarında başladığı profesyonel sahne hayatı, ağabeyi Mert Demir ile ikili olarak ve ayrıca beraber kurdukları Med Cezir Orkestrası isimli orkestrada canlı sahne performanslarına aktif olarak devam etmektedir. Albüm çalışmalarında kendi şarkılarını yaparak söz yazarı ve besteci kimliği ile de yer almaktadır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.