IOS’un yeni sürümü 9.3’de Gece Mesaisi özelliği

Apple’ın yeni sürümü iOS 9.3’te, kullanıcıların gece rahat uyumalarını sağlayan ‘Gece Mesaisi’ özelliği de bulunuyor.

Guardian gazetesinden Alex Hern’in haberine göre, ‘Gece Mesaisi’ adı verilen bu uygulama, günbatımından sonra iPhone ve iPad’lerin ekranlarındaki renk dengesini ayarlayarak geceye uyumlu hale geliyor.

EKRAN RENKLERİ DEĞİŞİYOR

Telefon, konum belirleme (geolocation) ve dâhili saatini kullanarak güneşin battığı uyarısını veriyor ve ekran renklerini, turuncu, kırmızı tonları ağırlıklı belirleyip mavi ile beyazı azaltarak, daha ‘sıcak’ hale getiriyor.

ÇABUK UYUMAYA YARDIMCI OLUYOR

Apple, araştırmaları örnek göstererek bu yöntemle, kullanıcıların telefonu kullandıktan hemen sonra uyumasına yardımcı olunduğunu belirtiyor: “Birçok araştırma, akşam saatlerinde parlak açık mavi renge maruz kalmanın günlük ritminizi etkilediğini ve uykuya dalmayı zorlaştırdığını gösterdi.

Uyku döngüsünde etkili Apple’ın bu yeni özelliği, gece yatmadan önce en son gördükleri telefon ekranları olanlar için iyi bir uygulama olacak. Zira uyumadan hemen önce son bir defa Facebook sayfalarına bakmak ya da telefonlarından metin okumak isteyenlerin maruz kaldığı parlak ışıklar uyku döngüsüne olumsuz etki yapıyor.”

Guardian’ın haberine göre şirket daha önce farklı yöntemlerle uyumaya yardımcı oldu. Elektronik kitap okumak için kullanılan iBooks uygulaması, belli bir zamandan sonra beyaz üstüne siyah yazı tipinden, siyah üstüne beyaz yazıya dönüştürülebiliyor.Apple’ın yeni sürümü iOS 9.3 ile gelen özellikler arasında ‘Notlar’ uygulamasının parmak izi veya bir kodla kilitlenmesi de var.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.